Підсумкове заняття з теми "Устаткування для смаження їжі"

12 запитань
Запитання 1

Як розшифровується ПЕСМ-2:

варіанти відповідей

плита електромагнітна секційно-модульна на 2 конфорки;

плита економна секційно-модульна на 2 конфорки;

плита електрична секційно-модульна на 2 конфорки;

Запитання 2

Теплові апарати мають літерну індексацію:

варіанти відповідей

перша цифра означає назву теплового апарата, друга термін експлуатації, третя теплоносій;

перша цифра означає даний тепловий апарат, друга теплоносій, третя принцип дії

перша цифра означає назву теплового апарата, друга вид устаткування або принцип його дії, третя теплоносій;

Запитання 3

Чому забороняється користуватися фритюрницею при несправному заземленні?


варіанти відповідей

Може поламатись фритюрниця.

Може вразити струмом.

Погано буде смажитись продукт

Запитання 4

Плита ПЕСМ-4ШБ має ...


варіанти відповідей

4 конфорки

1 конфорку

6 конфорок

2 конфороки

Запитання 5

Електросковорідки призначені для ...

варіанти відповідей

варіння продуктів

тушкування продуктів

 смаження продуктів основним способом та у фритюрі, припускання й тушкування

смаження продуктів

Запитання 6

Коли потрібно завантажувати продукти у фритюрницю? 

варіанти відповідей

коли загориться жовта лампочка. 

методом пробного смаження. 

 коли з'явиться легкий димок над жиром.

Запитання 7

Плитний посуд при експлуатації електроплити потрібно заповнювати не більше ніж:



варіанти відповідей

50% його об’єму;  

70% його об’єму;

80% його об’єму;

90% його об’єму

Запитання 8

Що необхідно зробити з продуктами перед закладанням їх у киплячий жир у фритюрниці?

варіанти відповідей

потримати у холодильнику;

підсолити;

побризкати оцтом;

обсушити серветкою.

Запитання 9

У який момент треба наливати жир у електричну сковороду?

варіанти відповідей

коли сковорода ще холодна;

коли сковорода нагрілася до температури не більше 95°С;

коли сковорода нагрілася до температури 160°С;

коли сковорода вже добре нагрілася.

Запитання 10

Шафа для смаження ШЖЕСМ-2К на панелі керування для кожної камери має:

варіанти відповідей

пакетний перемикач, два терморегулятора;

терморегулятор, дві сигнальні лампи;

два пакетні перемикачі, терморегулятор, сигнальні лампи;

пакетний перемикач, терморегулятор, сигнальну лампу.

Запитання 11

З метою уникнення опіків під час перекидання електричної сковороди для вивантаження готових  виробів кухар повинен стояти:

варіанти відповідей

попереду сковороди;

збоку сковороди;

позаду сковороди;

якомога далі від сковороди.

Запитання 12

Рухомий піддон електроплити ПЕСМ призначений:

варіанти відповідей

В) для збирання пролитої рідини;

з метою техніки безпеки 

для зручної роботи;

для регулювання висоти плити.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест