Підсумкові тестові завдання з предмету "Облік, калькуляція і звітність" на кваліфікацію офіціант 3 розряду

Додано: 11 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 482 рази
18 запитань
Запитання 1

З метою планомірної роботи закладку на протязі декади складають: 

варіанти відповідей

наряд-замовлення

замовлення на приготування

план-меню

вимога-накладна

Запитання 2

Звітність матеріально-відповідальної особи являє собою

варіанти відповідей

систему узагальнення показників підприємства

збір даних про підприємство

складання різних документів в певному порядку

збір даних про виробництво продукції

Запитання 3

Як перевірити якість проведення інвентаризації?

варіанти відповідей

зробити повторно

перерахувати відомості

перерахувати товар вибірково

зробити інвентаризацію одного сегменту підприємства

Запитання 4

Які з перелічених операції відносяться до господарських операцій ресторанного господарства? 

варіанти відповідей

будівництво, обслуговування, реалізація

заготівля, реалізація

заготівля, переробка, реалізація

виготовлення та зберігання

Запитання 5

Якими видами вимірників частіше користуються при оперативному обліку

варіанти відповідей

грошовими

трудовими

різними

натуральними

Запитання 6

Які завдання статистичного обліку?

варіанти відповідей

облік випущеної продукції

аналіз і прогноз господарської діяльності

контроль за виробництвом

облік матеріальних цінностей

Запитання 7

Який облік базується на документуванні усіх господарських процесів?

варіанти відповідей

бухгалтерський

 оперативний

статистичний

податковий

Запитання 8

Для чого використовують показники оперативного обліку? 

варіанти відповідей

для підвищення якості продукції

для забезпечення контролю діяльності

для зниження собівартості продукції

для нарахування заробітної плати працівникам

Запитання 9

Які елементи обов'язково мають бути наявні в господарському обліку?

варіанти відповідей

первинний облік, аналітичний облік, синтетичний облік

документація, облікова реєстрація, складання балансу

оцінка, калькуляція, подвійний запис

спостереження, вимірювання, реєстрація

Запитання 10

На які види поділяється господарський облік?

варіанти відповідей

спостереження, вимірювання, реєстрація

рахунки, подвійний запис, баланс

аналітичний, статистичний, балансовий

оперативний, статистичний, бухгалтерський

Запитання 11

Розмір націнки залежить від таких чинників

варіанти відповідей

класу закладу ресторанного господарства (чим вищий клас, тим вищий розмір націнки)

складності кулінарної обробки

від сезону

від місця розміщення закладу ресторанного господарства

Запитання 12

Після завершення обслуговування офіціант проводить такі операції:

варіанти відповідей

робить звіт на касовому апараті і вибиває нульовий чек

отримує готівку складає за номіналами і описує її

переписує в журнал всі відпущені за день вироби та напої 

порівнює суму готівки із сумою, яка була запланована на ранок

Запитання 13

До готівкових розрахунків відносять

варіанти відповідей

розрахунки при обслуговуванні через офіціанта (на основі рахунка)

попередня оплата замовлення через касу пластиковою картою

розрахунки при обслуговуванні бенкетів, святкових вечорів, весіль за допомогою персональної картки 

Інтернет -замовлення

Запитання 14

Націнка встановлюється

варіанти відповідей

у гривнях до вартості сировини та товарів за цінами закупівлі

у відсотках до вартості сировини та товарів за цінами закупівлі

у рахунках-фактурах

у сировині, що виробляє підприємство

Запитання 15

Реєстратор розрахункових операцій, або (РРО) 

варіанти відповідей

це запам'ятовуючий пристрій, призначений для одноразового занесення, зберігання багаторазового зчитування підсумкової інформації про обсяг розрахункових операцій

це пристрій або програмно-технічнічний комплекс, в якому реалізовано фіскальні функції і який призначено для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів

документ установленої форми та змісту, що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг

приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків

Запитання 16

Розрахунок ціни реалізації кожного блюда здійснюється

варіанти відповідей

в технологічній картці

в бухгалтерських звітах

в калькуляційній картці

розрахунковій картці

Запитання 17

Звітність матеріально-відповідальної особи являє собою

варіанти відповідей

систему узагальнення показників підприємства

збір даних про підприємство

складання різних документів в певному порядку

збір даних про виробництво продукції

Запитання 18

Акти на списання матеріальних цінностей складає

варіанти відповідей

бухгалтер

матеріально-відповідальна особа


завідуючий виробництвом

директор

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест