Підсумковий тест 8 клас

Додано: 15 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 80 разів
12 запитань
Запитання 1

Щоб краще зберігся вітамін С, в стравах з овочів портібно:

варіанти відповідей

варити овочі з закритою кришкою, щоб не було доступу кисню повітря

перемішувати овочі довго і часто

використовувати металевий посуд

обчищати і нарізувати овочі заздалегідь перед тепловою кулінарною обробкою

Запитання 2

До коренеплодів належать: (2 варіанти)

варіанти відповідей

картопля

буряк

морква

квасоля

Запитання 3

На малюнку зображена:

варіанти відповідей

художня гладь

декоративна гладь

полтавська гладь

рішельє

Запитання 4

До технік лічильної гладі належать: (кілька варіантів)

варіанти відповідей

пряма

коса

качалочки

атласний шов

Запитання 5

Щоб натерта сира картопля не потемнішала її заливають не великою кількістю

варіанти відповідей

води

гарячого молока

кефіру

подрібненого льоду

Запитання 6

Гарніри поділяться на (вкажіть кілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

прості

складні

комбіновані

Запитання 7

На малюнку зображено нарізання картоплі

варіанти відповідей

скибками

соломкою

брусочками

дольками

Запитання 8

Страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів. 


варіанти відповідей

Салат

Гарнір

Суп

Каша

Запитання 9

Який метод нарізання овочів вважається найпростішим?

варіанти відповідей

часточками

кубиками

соломкою

зірочками

Запитання 10

Для приготування картоплі фрі картоплю нарізають:

варіанти відповідей

соломкою

часточками

кубиками

Запитання 11

Овочі які мають зелений колір варять:

варіанти відповідей

у великій кількості води

з відкритою кришкою

в малій кількості води

Запитання 12

До картопляного пюре додають:

варіанти відповідей

масло вершкове

олію

молоко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест