Підсумковий тест. РН-1, РН-2 "Обробка овочів, грибів та приготування страв і гарнірів з них"

Додано: 19 листопада
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
24 запитання
Запитання 1

В якому цеху здійснюється первинна обробка овочів?

варіанти відповідей

в гарячому цеху

в холодному цеху

в овочевому цеху

в спеціалізованому

Запитання 2

Як називається процес розділення овочів за розміром, ступенем достигання, якістю?

варіанти відповідей

калібрування

сульфітація

дозування

сортування

Запитання 3

Як можна зберігати очищені коренеплоди?

варіанти відповідей

у холодній воді

у холодильній камері

у теплій воді

тільки цілими, а не нарізаними накривши вологою чистою тканиною

Запитання 4

Оберіть види простої нарізки овочів

варіанти відповідей

соломка

зірочки

кубики

часточки

кульки

січення

Запитання 5

Оберіть складні види нарізання овочів

варіанти відповідей

бочечки

шашки

шпалки

шестерні

скибочки

Запитання 6

Складним гарніром називають гарнір, до складу якого входять:

варіанти відповідей

один вид овочів

два види овочів

три і більше видів овочів

Запитання 7

Під час варіння овочі занурюють:

варіанти відповідей

у холодну воду

у киплячу підсолену воду

у теплу підсолену воду

Запитання 8

Для припускання нарізані овочі викладуть шаром не більше ніж:

варіанти відповідей

30 см

20 см

10 см

Запитання 9

Картоплю, для страви "Картопляне пюре" протирають:

варіанти відповідей

гарячою

теплою

холодною

Запитання 10

Овочі смажать:

варіанти відповідей

одним способом

двома способами

трьома способами

Запитання 11

У фритюрі овочі смажать при температурі:

варіанти відповідей

140 - 150 * С

170 - 180 * С

110 - 120 * С

Запитання 12

Картоплю для страви "Картопля пай" нарізають:

варіанти відповідей

часточками

брусочками

соломкою

Запитання 13

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10 - 15 хв. щоб:

варіанти відповідей

розм'якшилися

краще просмажилися

видалити гіркоту

Запитання 14

Для страви "Цибуля фрі" цибулю нарізають:

варіанти відповідей

часточками

кільцями

соломкою

напівкільцями

Запитання 15

Чому в картопляне пюре не додають холодне молоко?

варіанти відповідей

воно стає сірим

в ньому утворюються грудочки

воно стає водянистим

Запитання 16

Чому сиру картоплю перед смаженням у фритюрі не можна солити?

варіанти відповідей

від солі вона зволожується, довго не буде утворюватись рум'яна кірочка, жир пінитиметься

під час смаження шматочки будуть злипатися

вона підгорить і не буде золотистою

Запитання 17

Навіщо для смаження овочів фритюрницю наповнюють жиром тільки на половину?

варіанти відповідей

страви виходять більш якісними

оскільки при нагріванні жир піниться

овочі не підгоряють

Запитання 18

Страви з овочів подають на

варіанти відповідей

підігрітих столових мілких тарілках

порціонних сковородах

баранчиках

Запитання 19

Вкажіть норми подавання основного гарніру на одну порцію

варіанти відповідей

50, 75, 100, 150

200, 300

200, 250

Запитання 20

Овочі запікають при температурі

варіанти відповідей

160 - 180* С

250 - 280* С

200 - 250* С

Запитання 21

Запечені страви з овочів зберігають не більше ніж

варіанти відповідей

3 год.

2 год.

1 год.

4 год.

Запитання 22

Овочі смажать основним способом при нагрітій сковороді з жиром до


варіанти відповідей

90 - 100* С

100 - 120* С

140 - 150* С

Запитання 23

Терміни зберігання варених страв з овочів не більше ніж

варіанти відповідей

3 год.

2 год.

4 год. і більше

1 год.

Запитання 24

Які овочі фарширують?

варіанти відповідей

помідори

перець

кабачки

баклажани

капусту

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест