«Організація роботи продавця бакалійних товарів»

Додано: 8 грудня
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

1. До бакалійних товарів належать: 

варіанти відповідей

    а) різноманітні крупи (рисова, гречана, вівсяна, пшенична та інші),

    

      б) крекери, булочні, бубликові і сухарні вироби

    в) сухі напої у вигляді розчинного порошку (кисіль, сухе молоко та інше)

Запитання 2

2. Що належить до підгрупи в категорії бакалійних товарів - сипучі закуски в упаковках?

варіанти відповідей

а) чипси,

б) макарони,

в) сушена рибка,

г) мюслі.

Запитання 3

3. Що додатково можна придбати у бакалійних відділах магазину:

    

варіанти відповідей

а) деякі господарські товари, наприклад мило, сірники.

б) напівфабрикати і консерви,  

в) шашличні соуси, аджику,  майонезні соуси.

Запитання 4

4. У бакалійному відділі проводити контроль за комахами і гризунами потрібно тому, що …..

       

варіанти відповідей

а) ці товари зберігаються на полицях магазинів протягом багатьох місяців,

б) заборонено використовувати

      отруту для їх знищення,

в) бо товари вони розміщені в доступних місцях для гризунів і комах.

Запитання 5

5. До основного інвентарю, дозволеного МОЗ України, що використовується в даному відділі належать:

        

варіанти відповідей

а) лопатки,

б) ножі, 

 в) лоток,

г) совок. 

Запитання 6

6. Який товар бакалійного відділу зберігається окремо від всіх інших продуктів?

варіанти відповідей

а) сіль,

б) цукор,

в) чай.

Запитання 7

7. Які технічні засоби використовують для переміщення товарів з місця їх зберігання у магазин?  

       

варіанти відповідей

 а) ручні візки,  

  б) вантажні ліфти,  

в) малогабаритні автомобілі. 

Запитання 8

8. Коли здійснюють виконання операцій попередньої підготовки товарів до продажу в невеликих магазинах?     

    

варіанти відповідей

     а) до відкриття магазину,

     б) під час робочого дня,

   в) після завершення робочого дня.

Запитання 9

 9. Який спосіб викладки бакалійних товарів є найраціональніший? 

варіанти відповідей

а) вертикальний,

б) горизонтальний,

комбінований.

Запитання 10

10. Чи правдиве твердження? Робоче місце продавця бакалійних товарів – це площа торгівельного залу магазину з торгівельним обладнанням та інвентарем для викладки товарів.

варіанти відповідей

 а) так,

  б) ні.

Запитання 11

 11. Що відноситься до характерних особливостей бакалійних товарів:

варіанти відповідей

а) обов'язкова наявність упаковки,

б) тривалий термін придатності,

в) не потрібно дотримуватись температурного режиму при зберіганні.

Запитання 12

12. Яких норм та правил виробничої санітарії та особистої гігієни має дотримуватись продавець:        

       

варіанти відповідей

    а) мати спеціальну освіту(підготовку),

    б) бути одягнутим в будь-який одяг,

    в) дозволяється мати протермінований медичний огляд 3-5 днів,

    г) бути інструктованим з питань охорони праці.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест