Підсумковий тест "Відповідальне споживання"

Додано: 21 травня 2021
Предмет: Екологія, 7 клас
Тест виконано: 290 разів
10 запитань
Запитання 1

1.    Що представляють собою нітрати?

варіанти відповідей

солі азотної кислоти

це „селітра”, яка як добриво використовується в сільському господарстві та промисловості

природний продукт кругообігу азоту в біосфері

головна форма неорганічного азоту в ґрунті

Запитання 2

Де містяться нітрати?

варіанти відповідей

в рослинних продуктах

в питній воді

в ґрунті

в повітрі

Запитання 3

Чим небезпечні нітрати для Вашого організму?

варіанти відповідей

нічим

викликають захворювання шлунково- кишкового тракту

викликають захворювання крові

провокують гостре або хронічне отруєння

Запитання 4

Які ж ознаки гострого отруєння нітратами?

варіанти відповідей

виражена синюшність шкіри і слизових оболонок (дуже рідко може бути різка блідість)

різка загальна слабкість, сонливість, (у дітей неспокійна поведінка), головокружіння, сильні головні болі, потемніння в очах

задишка, порушення координації рухів, зниження артеріального тиску, збільшення частоти серцевих скорочень

судоми, втрата свідомості, коматозний стан

Запитання 5

В якій частині овочів нітратів найбільше?

варіанти відповідей

поблизу кореня

в стеблі

в листі капусти

у м’якоті кавуна

Запитання 6

Що потрібно робити для зниження вмісту нітратів у овочах (редиска, огірки, листя салату, томати, перець, кріп, петрушка, морква, листя капусти, картопля)?

варіанти відповідей

замочування їх в чистій від нітратів воді у співвідношенні 1:10 протягом не менше 1 години

бланшування і відварювання овочів у великій кількості води без використання відвару

вимочувати овочі в 1% розчині аскорбінової кислоти

солити і квасити овочі

Запитання 7

Як можна уникнути небезпечної дії нітратів?

варіанти відповідей

не вживати ранніх парникових овочів, на яких з’явилась гниль або цвіль

  категорично забороняється давати дітям салати з свіжих овочів, які простояли при кімнатній температурі 6-8 годин

кип’ятити овочі та не споживати відвар

мити фрукти та овочі у проточній воді

Запитання 8

Які чинники впливають на накопичення нітратів у продуктах харчування?

варіанти відповідей

це світло

вологість

температура повітря та ґрунту

наявність елементів живлення (N, Р, К)

Запитання 9

Харчові добавки – це…

варіанти відповідей

природні речовини

синтетичні речовини

продукти харчування

 природні або синтетичні речовини які навмисно вводяться у харчові продукти.

Запитання 10

На що направлено використання харчових добавок?

варіанти відповідей

на поліпшення зовнішнього виду харчового продукту

на покращення смакових властивостей продукту

для зберігання якості продукту у процесі його зберігання

на прискорення строків виготовлення харчових продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест