Підсумковий тест з предмету "Товарознавство"

Додано: 13 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 88 разів
12 запитань
Запитання 1

Чи впливає вміст води на якість продукту?



варіанти відповідей

Так



Ні



Не дуже



Запитання 2

Смаку і запаху овочам надають:



варіанти відповідей

Екстрактивні речовини



.Ефірні олії



Фітонциди



Запитання 3

Більше мінеральних речовин містить:



варіанти відповідей

Прісноводна риба



Морська риба



Солена риба



Запитання 4

Найбільш цінна тканина м’яса



варіанти відповідей

М’язова



Сполучна



Жирова



Запитання 5

Сухі речовини молока



варіанти відповідей

Білки, жири, мінеральні

речовини, вітаміни



Клітковина, інулін



Сполучна тканина



Запитання 6

Крупу пшоно шліфоване отримують із ...



варіанти відповідей

Ячменю



Проса



Вівса



Запитання 7

Фітонциди мають:



варіанти відповідей

.Збудливу дію



Гострий смак



Бактерицидну дію



Запитання 8

Вищу харчову цінність мають субпродукти:



варіанти відповідей

І категорії



ІІ категорії



ІІІ категорії



Запитання 9

Під час сушіння овочів, плодів, грибів у них зменшується

вміст:



варіанти відповідей

Білків



.Жирів



Води



Запитання 10

Під час соління харчова цінність риби:



варіанти відповідей

Підвищується



Знижується частково



Знижується суттєво



Запитання 11

Мінеральних речовин міститься більше у борошні:



варіанти відповідей

Вищих сортів



Нижчих сортів



Однако

Запитання 12

Органолептичний метод визначення якості продуктів – це:



варіанти відповідей

Метод визначення якості за допомогою прикладів,реактивів



Метод визначення якості за допомогою органів чуття



Метод визначення якості за допомогою органів слуху

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест