Підсумковий тестовий контроль знань

Додано: 24 квітня 2023
Предмет: Технології, 9 клас
Тест виконано: 6 разів
21 запитання
Запитання 1

До десертних відносяться овочі, які використовують для приготування десертних страв:

варіанти відповідей

батат; майоран; спаржа;

кріп; м’ята; ревінь;

ревінь; спаржа; артишоки;

Запитання 2

Бульби сирої картоплі нарізують соломкою, яка має розміри:

варіанти відповідей

смужки 3 – 4 см завдовжки, квадратний переріз 0,1 Х 0,1 см;

смужки 3 – 4 см завдовжки, квадратний переріз 0,2 Х 0,2 см;

смужки 4 – 5 см завдовжки, квадратний переріз 0,1 Х 0,1 см.

Запитання 3

До родини осетрових відносять рибу:

варіанти відповідей

білуга, окунь, лящ, кілька;

форель, маринка, осетер, берш.

калуга, білуга, севрюга, стерлядь;

Запитання 4

Температура подавання перших страв:

варіанти відповідей

55

65

75

Запитання 5

Варіння – це процес нагрівання продуктів у рідкому середовищі до температури:

варіанти відповідей

100 градусів;

75 градусів;

85 градусів;

Запитання 6

Смаження у фритюрі здійснюють, повністю занурюючи продукти у попередньо нагрітий жир дотемператури:

варіанти відповідей

140 – 150 градусів;

105 – 110 градусів;

160 – 180 градусів.

Запитання 7

Бульби сирої картоплі нарізують соломкою, яка має розміри:

варіанти відповідей

смужки 3 – 4 см завдовжки, квадратний переріз 0,1 Х 0,1 см;

смужки 3 – 4 см завдовжки, квадратний переріз 0,2 Х 0,2 см;

смужки 4 – 5 см завдовжки, квадратний переріз 0,1 Х 0,1 см.

Запитання 8

Температура подавання ІІ страв:

варіанти відповідей

50 градусів

65 градусів

75 градусів

Запитання 9

Пасерованими овочами заправляють перші страви за:

варіанти відповідей

10-15 хвилин до готовності;

18-25 хвилин до готовності;

5-10 хвилин до готовності;

Запитання 10

Норма виходу гарніру на порцію:

варіанти відповідей

150г.

250 г

350 г

Запитання 11

Маса курячого яйця складає:

варіанти відповідей

не менше 44г; .

не менше 60г;

не менше 80г;

Запитання 12

Під час варіння яєць у шкаралупі протягом 7-10 хвилин отримують страву

варіанти відповідей

яйця рідкі;

яйця, зварені круто;

яйця «пашот».

Запитання 13

Картоплю, смажену у фритюрі, нарізану соломкою, називають:

варіанти відповідей

картоплею «пай»;

картоплею «фрі»;

картоплею «у мундирі»

Запитання 14

Пельмені – друга страва з прісного тіста:

варіанти відповідей

з м’ясною начинкою;

з тушкованою капустою;

з вареною картоплею.

Запитання 15


Кулінарія - це .

варіанти відповідей

  мистецтво сервірування столу

   мистецтво приготування їжі

вміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю.

Запитання 16

Оберіть набір продуктів для прісного тіста:

варіанти відповідей

вода, яйце, борошно,сіль

 молоко, вершкове масло, яйце, борошно,сіль

молоко, яйце, борошно,сіль

Запитання 17

Тарталетки - це кошики з тіста, які наповнюють різноманітними начинками, як солодкими, так і несолодкими. З якого тіста виготовляють класичні тарталетки:

варіанти відповідей

 з дріжджового

  з листкового

 з пісочного

Запитання 18

Вкажіть термін зберігання заправних супів

варіанти відповідей

2-3 год

3-4 год

до 6 год

Запитання 19

Дієтичними називають яйця, термін зберігання яких не перевищує

варіанти відповідей

 7 діб

10 діб

30 діб

Запитання 20

Основними способами теплової кулінарної обробки є

варіанти відповідей

смаження і запікання

 варіння і смаження

 тушкування і запікання

Запитання 21

Сульфітують обчищену картоплю для того, щоб...

варіанти відповідей

 полегшити обчищання шкірочки

запобігти її потемнінню

 продовжити час зберігання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест