Технологія приготування їжі

Додано: 13 квітня 2020
Предмет: Технології, 9 клас
Тест виконано: 251 раз
12 запитань
Запитання 1

Виберіть неправильне твердження про виробництво кави, чаю, какао у світі

варіанти відповідей

країни,що розвиваються постачають первинно оброблену сировину країнам-імпортерам

потужні експортери кави та чаю є США, Велика Британія, Італія

виробництво кави та чаю не повязане з природними умовами

постачальники чаю - це Індія, Шрі-Ланка, Кенія, Китай

Запитання 2

Продукцією молочної прмисловості є

(декілько правельних відповідей)

варіанти відповідей

сири

кетчуп

сметана

йогурти

пиво

масло

цукерки

Запитання 3

Кетчупи, соуси, джеми, варення, желе, соки - це продуція:

варіанти відповідей

кондитерської промисловості

плодоовочевої промисловості

пивоварної промисловості

олійно-жирової промисловості

Запитання 4

До складу харчової промисловості НЕ входе:

варіанти відповідей

виробництво мінеральних вод

олійно-жирова

виробництво прянощів

свинарство

борошномельна

виноробна

макаронна

Запитання 5

Познач ознаки здорової людини:


варіанти відповідей

Тьмяне, посічене на кінчиках волосся

Правильна постава

Нігті з плямами, біля нігтів є задирки

Губи червоні, вологі, без шкірочок і тріщин.


Зуби з порожнинами

Здорові цілі зуби

Запитання 6

Для здорової шкіри та волосся, гарного зору потрібен:

варіанти відповідей

вітамін Д

вітамін А

вітамін С

вітамін В

Запитання 7

Який з цих сирів з пліснявою?

варіанти відповідей

фета

рокфор

моцарела

Запитання 8

Основний інгрідієнт шоколаду?

варіанти відповідей

вершки

цукор

какао-масло

Запитання 9

Страву "Картопля-Фрі" підсолюють....

варіанти відповідей

на початку смаження

в кінці смаження

після смаження

Запитання 10

Картоплю для картопляного пюре протирають...

варіанти відповідей

теплою

холодною

гарячою

Запитання 11

Комбінований гарнір - це гарнір, який складають з

варіанти відповідей

двох видів продуктів з нескладного приготування

трьох видів продуктів з нескладного приготування

2-3 видів продуктів зі складною кулінарною обробкою

Запитання 12

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв. для того, щоб

варіанти відповідей

розм'якшилися

швидше просмажилися

для видалення гіркоти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест