Підсумковий тест по темі: "Фізична складова здоров'я"

Додано: 30 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Комплекс спеціальних засобів і дій, спрямований на збереження, зміцнення і відновлення здоров'я - це....

варіанти відповідей

Життєві навички

 Оздоровчі системи

Здоровий спосіб життя

Спортивна активність

Запитання 2

Страви зі свинини, телятини, птиці, борщ, капусняк, вареники - ці страви якої національної кухні?

варіанти відповідей

кавказької

 болгарської

 кримсько-татарської

української

Запитання 3

Їжа має містити білки, жири та вуглеводи у співвідношенні:

варіанти відповідей

1:1:1;

1:1:3;

1:1:4;

 1:1:2;

Запитання 4

Речовини, які додають до продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду називають ...

варіанти відповідей

консерванти

 харчові добавки

вітаміни

поживні речовини

Запитання 5

Отруєння може бути спричинене

варіанти відповідей

продуктами з простроченим терміном реалізації

продуктами, ураженими гниллю чи пліснявою

продуктами, вирощеними на забруднених територіях

усі відповіді правильні

Запитання 6

Які рослини є отруйними?

варіанти відповідей

ромашка

конвалія

беладона

блекота

календула

дурман

Запитання 7

Позначте їстівні гриби:

варіанти відповідей

бліда поганка

мухомор пантерний

білий гриб

маслюк

свинуха тонка

лисички

опеньки

Запитання 8

Виберіть симптоми харчового отруєння:

варіанти відповідей

нудота

 поява апетиту

діарея

блювання

підвищена активність

Запитання 9

Які дії потрібно виконати, якщо у людини є ознаки харчового отруєння? (3 правильні)

варіанти відповідей

Викликати швидку допомогу або лікаря 

Дати пацієнту солодкий чай 

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік

Дати пацієнту пити підсолену кип'ячену воду

Посадити пацієнта на стілець

Запитання 10

Вибери правила вибору харчових продуктів.

варіанти відповідей

Перед споживанням слід піддати ретельній термічній обробці м'ясні продукти, яйця,рибу.

Ретельно мити овочі та фрукти проточною водою.

Не споживати продукти із закінченим терміном зберігання.

Слід обирати продукти зі знижкою, вони економлять бюджет.


Звертати увагу на температурний режим зберігання молочної та м'ясної продукції.

Запитання 11

Що краще обрати для сніданку?

варіанти відповідей

м"ясо та смажену картоплю

кашу з фруктами

чай і бутерброд

Запитання 12

Принципи раціонального харчування: помірність,різноманітність, збалансованість

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест