Підсумковий урок з теми "Ресторанне господарство як складова туристичної галузі України"

Додано: 12 грудня
Предмет: Технології, 10 клас
24 запитання
Запитання 1

До торгових приміщень відносять:

варіанти відповідей

сервізну

аванзал

гарячий цех

гардероб

Запитання 2

Аванзал-це:

варіанти відповідей

танцювальний майданчик

зал для очікування

місце біля барної стійки

сервізний зал

Запитання 3

Для миття столових тарілок в мийній має бути:

варіанти відповідей

2 ванни

3 ванни

1 ванна

1 основна і 1 допоміжна

Запитання 4

Перше приміщення, куди потрапляє відвідувач-це:

варіанти відповідей

гардероб

вестибюль

торговий зал

сервізна

Запитання 5

Сервізна-це приміщення для:

варіанти відповідей

миття посуду

зберігання посуду

прасування білизни

перебування персоналу

Запитання 6

Одна з вимог, яку пред'являють до курильних кімнат

варіанти відповідей

наявність гарячої води

інтенсивна вентиляція

засервіровані столи

підсвітка підлоги

Запитання 7

При загальному освітленні світильники розміщують:

варіанти відповідей

під стелею

над барною стійкою

підсвітка підлоги

підсвітка барної стійки

Запитання 8

Психологами доведено, що комфорт залу:

варіанти відповідей

підвищує апетит у відвідувачів

пригнічує настрій

впливає на смак страв

негативно впливає на певний осередок відвідувачів

Запитання 9

До підсобних торговельних приміщень ресторану відносять:

варіанти відповідей

вестибюль

гардероб

кімната для паління

торговий зал

Запитання 10

Місцем відпочинку і очікування відвідувачів, зустрічі гостей є:

варіанти відповідей

бенкетний зал

вестибюль

аванзал

сервізна

Запитання 11

Основне приміщення, де обслуговують відвідувачів у ресторані

варіанти відповідей

аванзал

торговельна зала

банкетна зала

сервізна

Запитання 12

Бра і торшери використовують для такого освітлення:

варіанти відповідей

місцевого

загального

декоративного

оздоблювального

Запитання 13

Мийна столового посуду-це приміщення, яке має зв'зок між:

варіанти відповідей

гардероб, сервізною і роздавальною

сервізною, роздавальною та торговельним залом

торговельним залом, аванзалом та хліборізкою

гардеробом, сервізною та курильною кімнатою

Запитання 14

У торговельній залі ресторану на кожне посадове місце повинно бути столового посуду:

варіанти відповідей

1,5-2,0 комплекти

2,0-2,5 комплекти

3,0-3,5 комплекти

2,5-3,0 комплекти

Запитання 15

Скляний посуд та кришталь миють:

варіанти відповідей

у чотирьох ваннах

у двох ваннах

у трьох ваннах

у одній ванні

Запитання 16

Банкетна зала ресторану призначена:

варіанти відповідей

для організації сніданку, обіду та вечері

для організації прийомів, урочистостей

для організації кейтерінгів

для організації кальянних

Запитання 17

Барна стійка виконує функцію:

варіанти відповідей

відпуску напоїв та страв

приготування напоїв та страв

розрахунок зі споживачами

приготування полудня

Запитання 18

Столові глибокі тарілки мають розмір:

варіанти відповідей

d=240 мм

d=220 мм

d=200 мм

d=210 мм

Запитання 19

Столова мілка тарілка має розмір:

варіанти відповідей

d=240 мм

d=220 мм

d=200 мм

d=210 мм

Запитання 20

Призначення закусочної тарілки:

варіанти відповідей

для холодних страв та закусок

підставка під креманку

для подавання грінок та бутербродів

для грінок

Запитання 21

Кокотниця призначена для подавання страв:

варіанти відповідей

запечених із риби

гарячих закусок із грибів

паюсної ікри

із фруктів

Запитання 22

За якими ознаками класифікують посуд із порцеляни?

варіанти відповідей

за малюнком і кольором

за міцністю та якістю нанесення глазурі

за формою, розмірами, призначенням

за ціною, безпечністю користування та можливістю миття у мийній машині

Запитання 23

У яких соусниках слід подавати гарячі соуси до страв?

варіанти відповідей

металевих

порцелянових

аянсових

скляних

Запитання 24

Обладнання торгового залу:

варіанти відповідей

барна стійка, меблі, посуд, білизна

пристрої для нарізки продукції холодних закусок

ваговимірювальне обладнання

посуд, кальян

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест