Післязбиральна доробка та зберігання плодоовочевої продукції.

Додано: 5 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 33 рази
10 запитань
Запитання 1

Що таке базисна цукристість коренеплодів цукрових буряків?


варіанти відповідей

а. середній показник цукристості за останні п’ять років 

б.  максимальна цукристість за останні роки

в. нормативна цукристість за останні роки

  г. мінімальна цукристість за останні роки

Запитання 2

Які є групи лежкості плодоовочевої продукції?

варіанти відповідей

а. середня, низька, безстрокова

б.  висока, найвища, найнижча

в. висока, середня, низька

г. висока, низька, довговічна

Запитання 3

Які є способи зберігання картоплі?

  


варіанти відповідей

польовий, стаціонарний

польовий, комбінований

  стаціонарний, комбінований

  стаціонарний, довільний

Запитання 4

Яким способом зберігають коренеплоди цукрових буряків?  


варіанти відповідей

а. в траншеях

б. під навісом

 в.  в кагатах

г. в овочесховищах

Запитання 5

Вказати параметри температури і відносної вологості повітря під час зберігання картоплі:


варіанти відповідей

а. +3–50С,   90–95%

б.  0 +50С, 75–80%

в. +5–80С,  80–90%

г. +3–50С,  75–80%

Запитання 6

Які є групи плодоовочевої продукції по відношенню до концентрації вуглекислого газу в повітрі?

  


варіанти відповідей

а. малочутлива, середньочутлива, чутлива, дуже чутлива 

б. високочутлива, малочутлива, нечутлива

в. середньочутлива, чутлива, нечутлива

г. нечутлива, середньочутлива, помірночутлива

Запитання 7

Схема очищення дифузійного соку при виробництві цукру:

     


варіанти відповідей

а. фільтрація → сатурація → сульфітація → дефекація → фільтрація

б. сатурація → фільтрація → дефекація → сульфітація → фільтрація

в. дефекація → сатурація → фільтрація → сульфітація → фільтрація

 г. сульфітація → фільтрація → дефекація → фільтрація → сатурація

Запитання 8

Назвіть відходи цукрового виробництва:   

варіанти відповідей

  а. жом, буряковий сік, утфель

б. дефекат, сироп, утфель

в. жом, меляса, дефекат

 г. меляса, дефекат, крейда

Запитання 9

До хвороб, які вражують плоди в саду, належать:

варіанти відповідей

а. Парша, плодова гниль;


б. Септоріоз листя, фузаріоз колосу



в. Жовта іржа, летюча сажка


г. Червона гниль качанів 

Запитання 10

Які ягоди найкраще зберігаються?

варіанти відповідей

а. малина

б. журавлина

в. агрус

г. брусниця

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест