Правила подача гарячих страв

Додано: 1 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 92 рази
12 запитань
Запитання 1

При подаванні других гарячих страв в «обнос», розкладаємо їжу: 

варіанти відповідей

з правого боку від гостя правою рукою

з лівого боку від гостя лівою рукою

зліва або справа від гостя без різниці

Запитання 2

При подаванні вареників, пельменів, рагу з овочів у ресторані використовуємо:

варіанти відповідей

круглі або овальні баранчики

підігріті керамічні миски, ємкістю 300-350 гр

порційні сковорідки, розміщені на мілку столову тарілку з паперовою серветкою

Запитання 3

Гарячі другі страви подають на тарілках:

варіанти відповідей

пиріжкових

мілких столових

глибоких столових

Запитання 4

Загарніровану другу гарячу страву та тарілці подаємо:

варіанти відповідей

праворуч від гостя правою рукою

ліворуч від гостя лівою рукою

зліва або справа від гостя без різниці

Запитання 5

До страв, які їдять руками (птиця, смажена дичина), слід додатково подати на стіл: 

варіанти відповідей

соус у соуснику та рушник вологе

піалу з підкисленою лимоном водою або плаваючими у воді пелюстками троянди

стакан з теплою ароматизованою та підкисленою водою з серветкою

Запитання 6

Сервірують стіл для вживання других овочевих та круп’яних страв:

варіанти відповідей

столовим ножем та столовою виделкою

мадерною чаркою та фужером;

лафітною чаркою та склянкою для овочевих соків або молока

Запитання 7

Підносячи гарячу другу страву до відвідувача, її ставимо: 

варіанти відповідей

правою рукою зліва від відвідувача

правою рукою справа від відвідувача

правою рукою перед відвідувачем 

Запитання 8

Другі гарячі страви, загарніровані на тарілці, подають відвідувачу: 

варіанти відповідей

з таці лівою або правою рукою

з руки, ставлячи тарілку зі стравою правою рукою справа

з руки, ставлячи тарілку зі стравою лівою рукою зліва

Запитання 9

При перенесенні тарілок з другою гарячою стравою: 

варіанти відповідей

тарілку ставимо на застелену бавовняною серветкою тацю

беремо тарілку зі стравою ручником

ставимо на долоню руки, прикритою складеною в четверо бавовняною серветкою

Запитання 10

Температура подавання других гарячих страв:

варіанти відповідей

85-90ο С

60-65ο С

65-70ο С

Запитання 11

Соус до страви подаємо:

варіанти відповідей

окремо від страви в соуснику

в соуснику з десертною ложкою, укладеному на пиріжкову тарілку з бавовняною серветкою

окремо від страви в соусник,у укладеному на невелику тарілку, покриту паперовою серветкою з чайною ложкою

Запитання 12

При подаванні курчат «Табака»:

варіанти відповідей

додатково ставимо на стіл тарілочку для кісток, салатник з водою та лимоном та серветку

подаємо червоні вина, піалу з водою та лимоном та серветку

піалу з водою та лимоном або пелюстками троянди, міцне вино

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест