Поетапна атестація кухар 4 розряду.

Додано: 7 січня
Предмет:
30 запитань
Запитання 1

Яка температура води для приготування кави по - східному...

варіанти відповідей

Тепла.

Кип'яток.

Холодна

Злегка підігріта.

Запитання 2

Як підготувати какао порошок идля приготування какао...

варіанти відповідей

Розчинити в теплій воді

Розчинити в холодній воді.

Розтерти з цукром , додати невелику кількість окропу.

Розтерти з цукром , додати невелику кількість холодного молока.

Запитання 3

Яка температура відпуску гарячих солодких страв.

варіанти відповідей

12-15 С

20-22С

25- 30С

50-55 С

Запитання 4

Назвати інгредієнти для приготування млинців...

варіанти відповідей

Борошно, цукор ,сіль, бульйон ,яйця ,сода.

Вода або молоко, яйця, борошно, сіль, цукор, дріжджі, маргарин.

Борошно, крохмаль, сіль, вода, дріжджі, цукор.

Яйця, сіль, цукор, холодне молоко, борошно,сода.

Запитання 5

За рахунок якого процесу відбувається утворення рум'яної кірочки при випіканні.....

варіанти відповідей

Процес клейстеризації крохмалю.

Процес карамелізації цукрів.

Процес денатурації білків.

Процес набухання крохмалю.

Запитання 6

Які особливості приготування прісного здобного тіста.

варіанти відповідей

Швидко замішують , залишають для набухання клейковини.

Швидко замішують і витримують в холодильнику.

Швидко замішують і залишають для бродіння.

Довго замішують, залишають для набухання клейковини.

Запитання 7

В яких одиницях вимірювання вказана норма сировини в рецептурах Збірника рецептур.

варіанти відповідей

В грамах, яйця масою брутто в штуках.

В грамах , кілограмах.

В кілограмах, штуках.

В грамах, штуках.

Запитання 8

Які особливості приготування біляшів.

варіанти відповідей

Округлої форми, защипують края, смажать основним способом з обох боків.

Округлої форми, защипують , щоб було видно фарш, смажать основним способом, отвором донизу.

Округлої форми, защипують , щоб було видно фарш, смажать у духовці.

Округлої форми, защипують, щоб було видно фарш, смажать у фритюрі.

Запитання 9

Як надлишок жиру впливає на якість тіста ...

варіанти відповідей

Знижує пластичність.

Знижує розсипчастість тіста.

Покращує структуру тіста.

Тісто стає важким, вироби погано пропікаються.

Запитання 10

При випіканні вироби зменшуються в масі , цей процес називається ...

варіанти відповідей

Усиханням.

Упіканням.

Витримуванням.

Ущільненням.

Запитання 11

Гранична норма для жінок при частому підніманні та переміщенні вантажів...

варіанти відповідей

12 КГ.

10КГ.

7КГ.

5КГ.

Запитання 12

Вкажіть причину виникнення такого недоліку при замішуванні дріжджового тіста для біляшів, на поверхні тіста утворилась суха кірочка...

варіанти відповідей

Тісто бродило у приміщенні з низькою відносною вологістю.

Надлишок цукру або солі затримав розвиток дріжджів

Тісто перебродило.

Тісто недостатньо обминали.

Запитання 13

Січену натуральну рибну масу готують з набору сировини...

варіанти відповідей

М'якоть риби, білий пшеничний хліб, сіль, перець.

М'якоть риби, молоко, білий пшеничний хліб, яйця, сіль, перець.

М'якоть риби, сало -шпик, часник, сіль, перець.

Запитання 14

Які гарніри подають до солодких супів....

варіанти відповідей

Галушки, вареники, дрібні макаронні вироби, запіканки, рис ,бабки.

Сухі грінки, сухарики, пиріжки.

Пиріжки, грінки з сиром, профітролі.

Пампушки, вареники, фрикадельки, пшеничні або кукурудзяні палички

Запитання 15

Які соуси готують на олії.

варіанти відповідей

Майонез, маринади, заправки, соуси з хріном.

Червоний, сметанний, сухарний, томатний.

Польський, грибний, білий, майонез.

Шоколадний , яблучний, полуничний.

Запитання 16

До яких страв подають фруктові та ягідні соуси....

варіанти відповідей

До овочевих, картопляних страв.

До круп'яних і солодких страв.

До м'ясних, рибних страв.

До будь яких страв.

Запитання 17

З якою метою борошно для соусів пасерують....

варіанти відповідей

Щоб був густішим.

Щоб соуси не були клейкими і тягучими.

Щоб на поверхні соусу не утворилася плівка.

Щоб був калорійним.

Запитання 18

Який соус використовують для приготування голубців...

варіанти відповідей

Сметанний, сметанний з томатом, томатний.

Сметанний, червоний, польський.

Томатний , грибний, сметанний з томатом.

Сметанний, сметанний з томатом, маринад овочевий з томатом.

Запитання 19

Яку рибу готують у пряному відварі з спеціями та травами.

варіанти відповідей

Морську рибу , що має специфічний запах.

Щуку, коропа, судака.

Рибу родини осетрових.

Рибу родини лососевих.

Запитання 20

Чим відрізняються гарячі закуски від других гарячих страв....

варіанти відповідей

Мають менший вихід, гостріший смак, оригінальне оформлення.

Гарячі закуски подають тільки на банкетах.

Мають таку ж масу, тільки запікаються з сиром.

Нічим не відрізняються.

Запитання 21

Для смаження у фритюрі підготовлені напівфабрикати з риби або м'яса панірують у....

варіанти відповідей

Борошні.

Яйцях.

Сухарях.

Подвійній паніровці.

Запитання 22

Чим відрізняється пудинг із сиру від запіканки.

варіанти відповідей

В сирну масу вводять зразу ціле яйце, додають горіхи, родзинки.

Жовтки розтирають з цукром ,додають цукати , родзинки, білки збивають окремо, які додають в кінці.

Не має значення як додати яйце, вводять будь -які смакові добавки.

Назвою.

Запитання 23

При варінні мозку додають ...

варіанти відповідей

Сіль, овочі, перець, лавровий лист, оцет.

Сіль , овочі, перець, лавровий лист.

Перець , лавровий лист, оцет.

Сіль, овочі, перець, лавровий лист, лимонний сік

Запитання 24

Якою водою заливають порційні шматки риби для припускання...

варіанти відповідей

Теплою.

Холодною

Гарячою.

Кип'яченою охолодженою

Запитання 25

Які різновидності подачі біфштексу натурального...

варіанти відповідей

Натуральний, з яйцем, з цибулею.

З гарніром , і без гарніру

З соусом і без соусу.

З гарніром і з соусом.

Запитання 26

Які способи теплової обробки використовують при приготуванні паштету з печінки.

варіанти відповідей

Обсмажування, тушкування, запікання.

Пасерування , смаження.

Варіння, смаження.

Смаження , тушкування , подрібнення .

Запитання 27

Якому способу теплової обробки піддають крокети картопляні.

варіанти відповідей

Смажать у фритюрі.

Смажать основним способом.

Запікають з соусом грибним.

Варять у невеликій кількості води.

Запитання 28

Який фарш використовують для приготування розтягаїв.

варіанти відповідей

З м'яса, риби, грибів.

З свіжої і квашеної капусти, повидло, яблук.

З маку, сиру, горіхів.

Грибів, риби, квашеної капусти.

Запитання 29

З якою метою додають лимонну кислоту при приготуванні желе з ягід....

варіанти відповідей

Для збереження кольору.

Для покращення смаку.

Для покращення запаху.

Для збереження смаку.

Запитання 30

На підприємстві , де ви працюєте , закінчилися свіжі яйця. А згідно меню вам потрібно приготувати локшину. Які ваші дії.....

варіанти відповідей

Замінити меланжем.

Замінити вершками.

Замінити сухим молоком.

Замінити яєчним порошком.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест