ідеального білого кольору, міцний, просвічується на сонці, використовується в ресторанах
діаметром 24 см та місткістю 500 см³ - для подачі гарячих і холодних перших страв порціями; діаметром 20 см і місткістю 250 см³ - для подачі супів напівпорціями.
Об'єм від 100 до 600 мл
●Використовують для заварювання чаю
Тарілка для хліба, має діаметр від 16 до 18 см ( в більшості 17,5 см)
діаметром від 20 до 22 см (в більшості 20 см), використовується при подачі десерту, фруктів, сиру, для невеликих холодних закусок, як підставна тарілка при подачі супів.
●Має діаметр 20 см
●Використовують для подачі полуниці, фруктів з вершками, інших солодких страв таких як пудинг
діаметром 20 см - для подачі холодних закусок.
може бути гончарним або майоліковим,використовують для подавання національних страв
●Має діаметр 15 см
●Використовується для подачі чорної паюсної та лососевої ікри
із жовтим відтінком, обпікається 1 раз, використовується в їдальнях, закусочних
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома