Поява прірви

Додано: 21 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Японію не перемогли. Атомна бомба не народилася. Світ спантеличений. Совєтська загроза, замінила нацистську. Побутувало переконання, що США мають бути обережні і не втягуватися ні в який, антагонізм із .... Такий тиск на Трумена, був дуже великий. Я хотів скликати конференцію зі Сталіним, а Трумен, хотів щоб Сталін, сам запропонував її, і сподівався, що наші посли спонукають його її зробити. Потім Трумен сказав, що він і я повинні їхати окремо, щоб уникнути підозри в "змовлянні". Президент, сподівався відвідати Англію, коли конференція скінчиться. Я послав Трумену телеграму, яку можна було б назвати "залізної завіси".

варіанти відповідей

СРСР

Британія

Китай

Запитання 2

"Я занепокоєний європейською ситуацією. Половину америк. авіації вже почали перекидати в Тихий океан, наші армії сильно скоротяться. Канадська армія виїде. Французька армія слабка. Наша військова могутність на континенті зникне. Непокоїть питання з росією. Що буде, якщо наша могутність впаде, а росіяни будуть сильними? На російський фронт опустилася залізна завіса. Ми не знаємо, що відбувається за нею." Потім .. травня Трумен телеграфував, що попросив ... і ... приїхати до мене перед конференцією, обговорити про питання, які він не довіряє телеграфу.

варіанти відповідей

21

22

Дейвіса

Джозефа

Гопкінса

Запитання 3

Дейвіс до війни був америк. послом у росії, і було відомо про його прихильність до тамтешнього режиму. Я погодився зустрітися з ним, і .. травня він провів ніч у Чекерсі. Я мав із ним довгу розмову. Він пропонував, щоб президент зустрівся зі Сталіним десь у Європі, а потім зі мною. Я був вражений такою пропозицією. Я був проти такої пропозиції.

варіанти відповідей

24

28

26

Запитання 4

Гопкінса послали поїхати до Москви, і спробувати досягти угоди про польське питання. Сталін погодився запросити Миколайчика і 2 його колег до Москви з Лондона для консультацій. Гопкінс умовляв амністувати тих 15 поляків. Гопкінс попросив мене спонукати Миколайчика приїхати до Москви(я переконав його), і в результаті був створений новий польський тимчасовий уряд. На прохання Трумена, .. липня його визнали Британія і США.

варіанти відповідей

1

3

5

Запитання 5

.. червня Трумен поділив мене, що Сталін згоден на зустріч у Берліні десь .. липня. Я відповів, що готовий поїхати до Берліна, але думаю, що дата надто пізня. Сталін не хотів прискорювати зустрічі. Я не міг далі наполягати.

варіанти відповідей

1, 15

1, 10

5, 28

Запитання 6

Головна причина, чому я намагався прискорити її, полягала у відведенні америк. армії від лінії, до якої вона дійшла в боях. Яка ситуація склалася, як минуло 8 років? Російська лінія окупації тягнеться від Любека до Дінца. Чехословаччина поглинуто. Польщу, Румунією, Болгарію зведено до тоталітарного комуністичного впливу і влади. Югославія відірвалася. Врятовано тільки .... Небезпека третьої світової війни відкидає свою моторошну тінь на вільні країни світу.

варіанти відповідей

Угорщину

Грецію

Сербію

Запитання 7

Що стосується Німеччини, Трумен був готовий наказати всім америк. військам почати відхід .. червня. Командувачі мають домовитися про одночасну окупацію Берліна і вільний доступ до нього автодорогами, залізницею, повітрям із Франкфурта і Бремена для америк. військ. Ті, хто мудрий тільки по тому, як щось сталося, нехай собі мовчать. .. липня америк. і брит. армії почали відведення військ до визначених їм зон окупації.

варіанти відповідей

21, 1

23, 5

12, 4

Запитання 8

Поки це все діялось, я занурився в неспокій загальних виборів, клопоти з якими по-справжньому почалися в перший тиждень червня. Напружені автомобільні поїздки до найбільших міст Англії і Шотландії, з трьома або чотирма промовами щодня перед величезними юрбами, а передусім .. ретельно підготовані радіо виступи, потребували мого часу і сил. А коли я ввечері, геть виснажений, повертався до свого штабного потяга, де мене чекали чималий персонал і телеграми, тож я мав працювати ще багато годин. Я щиро зрадів, коли нарешті настав день голосування і виборча бюлетені надійно запечатали на три тижні в скриньках.

варіанти відповідей

3

4

5

Запитання 9

Я вирішив тиждень потішитися сонечком, перш ніж їхати на конференцію. .. липня, через 2 дні після виборів, я з дружиною і Мері вилетів у ... і затишно влаштувався на віллі генерала Брютінеля. Щодня більшу частину ранку, я лежав у ліжку, читаючи дуже добру розповідь французького автора про укладене в Бордо перемир'я і його наслідки в Орані. Пополудні я навіть вибирався зі своїм малярським причандаллям і знаходив краєвиди на річці Нів і в затоці Сен-Жан-де-Люз.

варіанти відповідей

5

7

8

Бордо

Канни

Запитання 10

Трумен був у морі на крейсері "Augusta", тому самому, що віз Рузвельта на атлантичну зустріч 1941. 15 липня я поїхав до аеродрому в Бордо, і мій ... помчав мене у Берлін.

варіанти відповідей

"Skymaster"

"Dacota"

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест