Поживні речовини їжі

Додано: 5 квітня 2022
Предмет: Природничі науки
Тест виконано: 119 разів
24 запитання
Запитання 1

Білки – це складні органічні сполуки, які складаються з:

варіанти відповідей

жирних кислот

незамінних амінокислот

незамінних і замінних амінокислот

глюкози

Запитання 2

Насичені жирні кислоти мають таку температуру плавлення:

варіанти відповідей

100 ⁰C

20 ⁰C

30⁰C

40 ⁰C

Запитання 3

Насичені жирні кислоти містяться в:

варіанти відповідей

баранячому жирі

оливковій олії

риб’ячому жирі

кокосовій олії

Запитання 4

Білки виконують такі функції:

варіанти відповідей

енергетичну

пластичну

захисну

запасаючу

Запитання 5

Амінокислоти, що не можуть синтезуватись в організмі людини:

варіанти відповідей

насичені

ненасичені

замінні

незамінні

Запитання 6

Добова норма жирів на 1 кг маси тіла складає:

варіанти відповідей

1,2-1,6 г

1,4-2,2 г

5-8,5 г

10 г

Запитання 7

Ненасичені жирні кислоти містяться в:

варіанти відповідей

баранячому жирі

оливковій олії

риб’ячому жирі

кокосовій олії

Запитання 8

Нестача білків в організмі людини призводить до:

варіанти відповідей

зниження маси тіла

зниження працездатності

новоутворень у суглобах

негативного впливу на печінку

Запитання 9

Жири виконують такі функції:

варіанти відповідей

енергетичну

пластичну

гормональну

інформаційну

Запитання 10

Надлишок вуглеводів в організмі людини призводить до:

варіанти відповідей

серцево-судинних захворювань

порушення процесів травлення

цукрового діабету

порушення обміну речовин

Запитання 11

Джерелом вітаміну А є:

варіанти відповідей

салат

риб’ячий жир

печінка

петрушка

Запитання 12

До полісахаридів належать:

варіанти відповідей

глюкоза

фруктоза

крохмаль

глікоген

Запитання 13

Вітаміни поділяються на:

варіанти відповідей

жиророзчинні і водорозчинні

насичені і ненасичені

замінні і незамінні

ті, що синтезуються в організмі і ті, що не синтезуються

Запитання 14

До жиророзчинних вітамінів належать:

варіанти відповідей

А

В1

Д

С

Запитання 15

Джерелом вітаміну С є:

варіанти відповідей

шипшина

м’ясо

цитрусові

капуста

Запитання 16

До дисахаридів належать:

варіанти відповідей

глюкоза

сахароза

лактоза

крохмаль

Запитання 17

У морепродуктах багато:

варіанти відповідей

заліза

кальцію

сірки

йоду

Запитання 18

У молочних продуктах багато:

варіанти відповідей

заліза

сірки

йоду

кальцію

Запитання 19

При нестачі вітамінів виникає:

варіанти відповідей

гіповітаміноз

авітаміноз

гіпервітаміноз

вітаміноз

Запитання 20

Джерелом вітаміну Д є:

варіанти відповідей

риба

яйця

злаки

молоко

Запитання 21

Вітаміном росту, розвитку і зору є:

варіанти відповідей

А,

В9

С

РР

Запитання 22

Затримує рідину в організмі:

варіанти відповідей

натрій

калій

кальцій

залізо

Запитання 23

Входить до складу крові:

варіанти відповідей

залізо

калій

фосфор

натрій

Запитання 24

Протирахітний вітамін, стимулятор росту – це:

варіанти відповідей

А

В1

Д

С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест