Практична робота " Розпізнавання їстівних та отруйних грибів"

Додано: 9 травня 2022
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 471 раз
12 запитань
Запитання 1

Зображений гриб належить до ....... грибів та називається....

варіанти відповідей

їстівних, білий (боровик)

отруйних, бліда поганка

їстівних, підосичник

отруйних, мухомор

Запитання 2

Зображений гриб належить до ..... та називається ......

варіанти відповідей

отруйних, бліда поганка

їстівних, білий гриб ( боровик)

отруйних, несправжні опеньки

їстівних, підосичник

Запитання 3

Серед зображень грибів виберіть ті, які людина вирощує штучно

варіанти відповідей
Запитання 4

Неїстівні гриби поділяють на групи

варіанти відповідей

отруйні

не дуже отруйні

дуже отруйні

смертельно отруйні

ніякі

Запитання 5

Зображений гриб належить до ...

варіанти відповідей

їстівних

смертельно отруйних

отруйних

дуже отруйних

Запитання 6

Головні ознаки смертельно отруйних грибів:

варіанти відповідей

товста ніжка

кільце на ніжці- залишки покривала

біла випуклість і пластинчастий гіменофор

специфічний запах

відсутність черв'яків у ніжці

Запитання 7

Зображений гриб належить до ....

варіанти відповідей

їстівних трубчастих

їстівних пластинчастих

умовно отруйних

смертельно отруйних

Запитання 8

Вовнянка, зморшок, рядовка належать до...

варіанти відповідей

їстівні

отруйні

умовно їстівні

Запитання 9

Щоб не отруїтись грибами , потрібно дотримуватись найголовнішого правила грибника :

варіанти відповідей

збирай лише ті гриби, які тобі добре відомі

збирай лише молоді гриби

збирай гриби, які гарно пахнуть

не збирати яскраво забарвлених грибів

Запитання 10

Гриби зрізають ножем, щоб...

варіанти відповідей

не пошкодити грибниці

компактно помістити у кошик

не втрачали своїх смакових якостей

краще зберігали запах

Запитання 11

Збирати гриби біля магістралей та в умовно-забруднених територіях забороняється , бо

варіанти відповідей

вони смердять

накопичують в собі токсичні речовини

серед них багато червивих

Запитання 12

Гриби не рекомендується споживати дітям до 7 років та деяким дорослим, бо вони містять речовину, що погано перетравлюється. Ця речовина називається

варіанти відповідей

хітин

глікоген

глюкоза

крохмаль

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест