Пацієнту призначена дієта №7. Медсестра пояснює мету дієти, вказує перелік дозволених продуктів харчування, вчить пацієнта дотримуватись режиму раціонального та збалансованого харчування. Який це етап сестринського процесу?
Ви працюєте медичною сестрою гастроентерологічного відділення. Хворому Д. 45 років була призначена дієта №5. Вранці до нього прийшли родичі та принесли продукти харчування, Ви їх перевірили, і з’ясувалося, що деякі з них хворому заборонені. Що з перерахованих продуктів не можна хворому?
Хвора М. 65 років із діагнозом цукровий діабет, звернулася до дільничої медичної сестри із проханням розповісти, як їй харчуватися. Про дієту за яким номером буде розповідати медична сестра?
Їжу після доставки в у відділення роздають хворим не пізніше:
Харчову суміш, при годуванні пацієнта через зонд в перші дні починають вводити порціями по:
Після операційного втручання на стравоході хворого харчують
Вкажіть продукт, який бажано вживати при цукровому діабеті:
До палати привезли хворого 55 років після операції з приводу звуження
стравоходу. Харчування починають з другого дня через операційну
фістулу-гастростому. Вкажіть кількість їжі і кратність годування цього хворого,
починаючи з другого дня.
Пацієнтці К., 35 р. з діагнозом: ожиріння ІІ ст., яке не пов’язане з захворюваннями
серцево-судинної та ендокринної систем, призначено дієтичне лікування.
Дотримання якої дієти буде контролювати м/с?
Які рекомендації щодо харчового раціону необхідно дати хворому з недостатністю
кровообігу?
Медична сестра виконуючи обстеження пацієнта Д. 42 років, виявила проблеми
пацієнта: підвищення артеріального тиску та дефіцит знань про призначену дієту.
Які продукти необхідно обмежити в раціоні харчування?
Пацієнт С., 46 р., перебуває на лікуванні в травматологічному відділенні з приводу
травми нижньої щелепи. Лікар призначив штучне харчування хворого через зонд. Які
харчові продукти можна вводити при такому годуванні :
Пацієнту К., 56-ти років, призначена дієта № 7. При спілкуванні з пацієнтом Ви
пояснюєте мету призначеної дієти :
Пацієнту кардіологічного відділення з гіпертонічною хворобою серця ІІ ступеню
призначено дієтичне харчування. Це дієтичний стіл №:
Які рекомендації по складанню харчового раціону Ви б дали хворому з нирковою
недостатністю:
При захворюванні серцево-судинної системи рекомендується дієта №:
Хворому, віком 55-ти років, призначено дієту №7. Під час спілкуванням з хворим
медична сестра пояснює мету призначеної дієти:
Для запобігання подразнення шкіри навколо гастростоми, її необхідно обробити:
Медичній сестрі харчоблоку, розраховуючи енергомісткість раціону, необхідно
пам'ятати, що енергетична цінність 1 г вуглеводів складає:
Догляд за шкірою навколо гастростоми включає:
Ви медична сестра гастроентерологічного відділення. Хворому призначено дієту №1.
Дайте характеристику цієї дієти?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома