Прапори країн світу

Додано: 18 травня 2020
Предмет: Географія, 10 клас
Тест виконано: 1665 разів
12 запитань
Запитання 1

Зелене полотнище з жовтим (золотим) ромбом посередині. В центрі ромба знаходиться синє коло, всіяне двадцятьма сімома білими зірками і облямоване білою стрічкою з гаслом Ordem e Progresso.

варіанти відповідей

Італія;

Бразилія;

Німеччина;

Білорусь.

Запитання 2

Полотнище прапора складається із 13 червоних і білих горизонтальних смуг (7 червоних і 6 білих). У крижі розташований синій прямокутник із білими п'ятикутними зірками, кількість яких дорівнює кількості штатів — 50. Останню зірку було внесено до прапора 1960 року, у зв'язку із отриманням Гаваями статусу штату.

варіанти відповідей

Канада

Австрія

Австралія

США

Запитання 3

Прапор символізує два океани, які омивають береги -Тихий та Атлантичний, та розміщену між ними країну. Кленовий лист повинен підкреслювати єдність нації. Червоний — колір хреста Св. Георгія, символізує Велику Британію. Білий — колір французької монархії.

варіанти відповідей

Канада

Китай

Конго

Кіпр

Запитання 4

Червоний колір прапора символізує революцію, комунізм. Велика п'ятикутна жовта зірка у лівому верхньому куті — Комуністичну партію , а дуга з чотирьох малих зірок — чотири класи населення: робітників, селян, інтелігенцію та «патріотичну буржуазію». 

варіанти відповідей

Куба

Монако

Корея

Китай

Запитання 5

Червона п'ятикутна зірка на прапорі символізує революційні традиції молодої республіки і світле майбутнє народу. Червона смужка прапора — символізує патріотичний дух революціонерів старшого покоління, незламний бойовий дух і непереможну силу народу. 

варіанти відповідей

Вьєтнам;

Лаос;

Північна Корея;

Китай

Запитання 6

Державний прапор — прямокутне полотнище з трьох рівновеликих горизонтальних смуг: верхньої — чорної, середньої — червоної і нижньої — золотого кольору. 

варіанти відповідей

України

Єгипет

Німеччина

Італія

Запитання 7

Прапор є прямокутним полотнищем зі співвідношенням сторін 5:8, розділеним на дві рівні горизонтальні половини: верхня — білого, а нижня — червоного кольору.

варіанти відповідей

Франція

Польща

Канада

Молдова

Запитання 8

Прапор являє собою прямокутне полотнище зі співвідношенням сторін 4:7, яке складається з трьох рівновеликих вертикальних смуг — зеленої, білої та червоної. У центрі білої смуги — зображення герба. Зелений колір прапора означає надію, а також достаток гарного ґрунту. Білий символізує чистоту, червоний — кров, пролиту за незалежність країни.

варіанти відповідей

Японія

Афганістан

Болгарія

Мексика

Запитання 9

Національний прапор  у вигляді червоного сонячного диска на білому тлі. 

варіанти відповідей

Японія

Індія

Індонезія

Аргентина

Запитання 10

Сучасний прапор- це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

варіанти відповідей

Еквадор

Франція

Білорусь

Україна

Запитання 11

ПРапор має вигляд 9 біло-блакитних смуг із хрестом, що відповідають 9 складам у національному гаслі: «Ελευθερία ή θάνατος» (Е-лєф-те-рі-я і Та-на-тос — «воля або смерть»).

варіанти відповідей

Румунія

Греція

Угорщина

Молдова

Запитання 12

Прямокутне полотнище, що складається з трьох рівних кольорових смуг, розташованих вертикально в такій послідовності від древка: синя, жовта і червона. У центрі, на смузі жовтого кольору - Державний герб.

варіанти відповідей

Молдова

Словаччина

Греція

Іран

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест