Правила купівлі, обробки і зберігання харчових продуктів. Перша допомога при харчових отруєннях.

Додано: 27 жовтня 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 112 разів
5 запитань
Запитання 1

Найпростішою профілактикою дефіциту йоду в організмі є 

варіанти відповідей

споживання цукру

споживання йодованої солі

споживання води

Запитання 2

Оберіть продукти, що містять Йод.

варіанти відповідей

морська риба 

  капуста білокачанна

 морська капуста

  огірки

  креветки

  хліб

 кальмари

мідії

Запитання 3

Безпечний харчовий продукт - це продукт

варіанти відповідей

який не справляє шкідливого впливу на здоров’я людини та є придатним для споживання

вилучений із торгівельних мереж, для запобігання розповсюдження, демонстрації чи пропонування споживачам 

що має властивості очікувані споживачем, але не пов’язаних з її безпечністю. 

Запитання 4

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

випити чай

лягти спати

звернутися до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

сподіватися,що саме минеться

Запитання 5

На упаковці харчових продуктів мають бути зазначені такі обов'язкові відомості:

варіанти відповідей

назва продукту

 рецепт приготування

дата виготовлення або термін зберігання

 штрих-код країни виробника

 умови зберігання продукту

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест