Правила купівлі , обробки і зберігання харчових продуктів. Перша допомога при харчових отруєннях.

Додано: 8 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 338 разів
11 запитань
Запитання 1

Найбільш поширеними ознаками харчового отруєння є:

варіанти відповідей

підвищення температури тіла, блювота

біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, з'являються озноб, тахікардія (прискорене серцебиття); знижується артеріальний тиск; може виникнути непритомний стан, іноді відзначаються судоми м'язів. 

біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, висипання на шкірі

Запитання 2

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

інформація про склад продукту

термін зберігання

маса продукту

Запитання 3

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

закінчений термін реалізації

пошкоджена упаковка

неправильне зберігання чи обробка

куплені на стихійних ринках

консерви зі вздутими кришками

Запитання 4

Яка інформація закодована у штрих-коді на упаковці продукту харчування?

варіанти відповідей

назва продукту

адреса виробника

дата виготовлення

країна-виробник

Запитання 5

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту?

варіанти відповідей

грамах

калоріях

мілілітрах

кілограмах

Запитання 6

Що насамперед треба робити у разі харчових отруєнь?

варіанти відповідей

 покласти постраждалого в ліжко

 викликати "швидку допомогу"

зігріти постраждалого

 напоїти постраждалого міцним солодким чаєм

Запитання 7

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

 При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу"

 Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

 Виконати всі перелічені пункти.

Запитання 8

На упаковці харчових продуктів мають бути зазначені такі обов'язкові відомості:

варіанти відповідей

 назва продукту

дата виготовлення

 умови зберігання продукту

 рецепт приготування

штрих-код країни виробника

Запитання 9

Піддавати кулінарній обробці при високих температурах треба

варіанти відповідей

сиру рибу

сир

сире м'ясо

молоко

воду

вершкове масло

Запитання 10

Найтяжчі харчові отруєння викликає

варіанти відповідей

гриби

молоко

вода

риба

Запитання 11

Продукти, які вживають сирими, та які піддають кулінарній обробці, треба

варіанти відповідей

нарізати на одній дощечці

на різних дощечках

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест