Приготування бутербродів

Додано: 30 вересня 2020
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 3524 рази
12 запитань
Запитання 1

Що означає слово "бутерброд"?

варіанти відповідей

Хліб з маслом

Хліб з сиром

Хліб з ковбасою

Хліб з варенням

Запитання 2

Які бувають бутерброди?

варіанти відповідей

До сніданку

Відкриті

Закриті

До вечері

Закусочні

Запитання 3

Які продукти слід використовувати при приготуванні бутербродів на житньому хлібі?

 


варіанти відповідей

Шинка

Оселедець

Шпроти

Сир

Сало

Запитання 4

Які продукти слід використовувати при приготуванні бутербродів на білому хлібі? 

 

варіанти відповідей

Масло

Ковбасу

Бекон

Сир

Варення

Запитання 5

Відкритий бутерброд - це

варіанти відповідей

скибочка хліба з верхнім шаром продуктів 

скибочка хліба, розміром не більше сірникової коробки


скибочка хліба трикутної форми

скибочка хліба овальної або круглої форми

Запитання 6

Найпоширеніші родичі бутерброда

варіанти відповідей

Батон

Гамбургер

Тарталетка

Сандвіч

Запитання 7

Що таке перекладанець?

варіанти відповідей

Маленькі за розмірами бутерброди різної форми

Прямокутні скибочки хліба 5-6 см завширшки, 1-8 см завдовжки, 0.5 см завтовшки.

Великі багатошарові бутерброди, які готують з цілої хлібини

Овальної або круглої форми бутерброди , які наповнюють різними харчовими продуктами, подають по 2-4 шт. на порцію.

 

Запитання 8

Які вимоги ставлять до якості приготування бутербродів?

варіанти відповідей

Всі продукти для приготування бутербродів нарізають не раніше 20-30 хв. до подавання на стіл

Всі продукти для приготування бутербродів нарізають не раніше як за добу до подавання на стіл

   Продукти кладуть так, щоб вони повністю покривали скибки хліба, але не звисали з них

Продукти для бутербродів повинні бути свіжими, тонко нарізаними, поєднуватися за смаком і кольором

Запитання 9

Для закритих бутербродів хліб нарізають

варіанти відповідей

Товщиною не більше 2 см

Товщиною не більше 1,5 см

Товщиною приблизно 1 см

Товщиною приблизно 0,5 см

Запитання 10

Виберіть гастрономічні продукти для приготування бутербродів

варіанти відповідей

Помідор

Сир

Ковбаса

Варення

Запитання 11

Правила охорони праці при роботі з ножем

варіанти відповідей

Передавати ніж ручкою вперед

Нарізувати хліб, гастрономічні вироби, овочі слід на спеціальних обробних дошках

Для обробки продуктів та приготування страв слід користуватися ножами з нержавіючої сталі

Після закінчення роботи ніж залишити на столі

Запитання 12

Від чого залежить харчова цінність бутерброда?

варіанти відповідей

Від кількості часу приготування

Від використаних продуктів

Від назви бутерброда

Від виду нарізки і оформлення бутерброда

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест