Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з них

Додано: 19 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 222 рази
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть розпушувачі пісочного тіста?

варіанти відповідей

дріжджі

двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній

жирові емульсії

Запитання 2

Яке борошно використовують для приготування пісочного тіста?

варіанти відповідей

із сильною клейковиною

із середньою клейковиною

із слабкою клейковиною

Запитання 3

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування пісочного тіста?

варіанти відповідей

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода, амоній та ванілін або ароматичні есенції

борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, сметана, сода, кислота лимонна

борошно, яйця, сіль, цукор дріжджі

Запитання 4

Який час випікання вафельного напівфабрикату?

варіанти відповідей

2-3 хв.

5-6 хв.

7-10 хв.

Запитання 5

Яке тісто готують із такого набору сировини: борошно, цукор, масло або маргарин, яйця, вода або сметана, сода?

варіанти відповідей

бісквітне

заварне

здобне прісне

Запитання 6

Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста?

варіанти відповідей

сочники та коржики

тістечка «Буше»; рулет з кремом

печиво домашнє і «корзинка з кремом»

Запитання 7

Вкажіть причину виникнення таких дефектів у процесі приготування пісочного тіста: тісто непластичне, при розкачуванні кришиться, а під час випікання з нього витікає жир

варіанти відповідей

довго місили тісто

порушили температурний режим замішування тіста, тісто було теплим

жир у тісто додали останнім

Запитання 8

Яке тісто характеризується великим вмістом прянощів, цукру, меду, патоки та розпушувачів?

варіанти відповідей

пісочне

прісне здобне

пряничне

Запитання 9

Яким способом розпушують тісто на млинчики?

варіанти відповідей

механічним способом

біологічним способом

хімічним способом

Запитання 10

При якій температурі та протягом якого часу випікають пряники?

варіанти відповідей

при 150-160 °С – 10-12 хв.

при 190-210 °С – 7-15 хв

при 170-180 °С – 5-10 хв

Запитання 11

Вкажіть набір сировини для приготування основного бісквіта

варіанти відповідей

борошно, крохмаль, цукор, меланж есенція

борошно, масло або маргарин, цукор, яйця, есенція

борошно, жовтки яєць, цукор амоній, маргарин

Запитання 12

Скільки часу випікають н/ф бісквітний для рулетів?

варіанти відповідей

протягом 5-7 хв.

протягом 10-15 хв.

протягом 20-25 хв.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест