ПРИГОТУВАННЯ ДРІЖДЖОВОГО ТІСТА ОПАРНИМ СПОСОБОМ

8 запитань
Запитання 1

Дріжджі це…?

варіанти відповідей

це цінний дієтичний продукт, без якого можна уявити сучасну кухню.

це мікроорганізми, що складаються з окремих клітин.

узагальнене найменування для дрібних невидимих неозброєним оком живих істот.

Класифікація мікроорганізмів.

Запитання 2

Що є основною сировиною для приготування опар?

варіанти відповідей

Борошно, вода, дріжджі

Дріжджі, молоко, яйце, борошно

Вода, борошно, яйце, дріжджі

Запитання 3

У скільки разів опара збільшується в об’ємі під час бродіння?


варіанти відповідей

Опара збільшується у 2-3 рази

Опара збільшується у 1,5-2 рази

Опара збільшується у 2-2,5 рази

Опара збільшується у 1-1,5 рази

Запитання 4

Як визначити готовність опари?


варіанти відповідей

Визначається по поверхні, коли з'являються бульбашки, які починають тріскатися, створюючи слідом за собою, дрібні тріщини і маса тіста починає повільно осідати вниз

Визначається по поверхні,коли маса тіста починає підніматися вверх, з'являються бульбашки

Запитання 5

Коли потрібно змащувати вироби яйцем?


варіанти відповідей

Вироби змащують яйцем,коли зробили вироб.

Вироби змащують яйцем,коли вони підійдуть.

Вироби змащують яйцем після випікання.

Запитання 6

В якому цеху випікають вироби з тіста?


варіанти відповідей

Вироби з тіста випікають в борошняному, кондитерському та хлібобулочному цехах.

Вироби з тіста випікають в борошняному, кондитерському цеху.

Вироби з тіста випікають в гарячому, кондитерському та хлібобулочному цехах.

Вироби з тіста випікають в борошняному, кондитерському та холодному цехах.

Запитання 7

Рум’яна кірочка на виробах не утворилася. Чому?


варіанти відповідей

Дріжджове тісто мало змастили яйцем.

В дріжджове тісто додали багато цукру.

В дріжджове тісто додали мало цукру.

В дріжджове тісто додали мало борошна.

Запитання 8

Чому на поверхні тіста утворилася суха кірочка ?

варіанти відповідей

Тому, що тісто замішано рідко.

Тому, що додали багато борошна.

Тому, що не накрили посуд з тістом.

Тому, що в тісто додали мало дріжджів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест