Приготування дріжджового тіста та виробів з нього

Додано: 10 вересня
Предмет:
8 запитань
Запитання 1

Приготування дріжджового безопарного  тіста здійснюють:

варіанти відповідей

в одну стадію

в дві стадії

в три стадії

Запитання 2

Оптимальна температура для розвитку дріжджів в тісті становить:

варіанти відповідей

16 - 20 ºС

28 – 35 ºС

20 – 24 ºС

Запитання 3

Дріжджове тісто готують опарним способом:


варіанти відповідей

із малою кількістю здоби

із великою кількістю здоби

кількість здоби не має значення

Запитання 4

Для приготування пиріжків смажених готують дріжджове тісто наступним способом:

варіанти відповідей

опарним

безопарним

не має значення

Запитання 5

Здоба являє собою:

варіанти відповідей

суміш горіхів, солі, прянощів, рідини

суміш яєць, цукру, вершкового масла, молока

суміш дріжджів, води, борошна

Запитання 6

Дріжджі припиняють свою активність при температурі:

варіанти відповідей

40 ºС

20 ºС

50 ºС

Запитання 7

На поверхні дріжджового тіста утворилася суха шкірочка, назвіть причину:

варіанти відповідей

тісто перегрілося і має температуру понад 55 ºС

тісто охолодилося нижче за 10 ºС

тісто бродило у приміщенні з низькою відносною вологістю; під час бродіння посудину з тістом не накривали

Запитання 8

Дріжджове тісто кисле, назвіть спосіб виправлення:

варіанти відповідей

замісити тісто з цукром і з’єднати з кислим тістом

додати до тіста якісні дріжджі

замісити нове тісто без дріжджів, використовуючи як закваску перекисле тісто

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест