Приготування каш

Додано: 3 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 706 разів
12 запитань
Запитання 1

При приготуванні гречаної розсипчастої каші на 1кг

гречаної підсмаженої крупи використовують рідини:



варіанти відповідей

1,5 л;



1,9 л;



2,1 л.



Запитання 2

При приготуванні розсипчастих каш вершкове масло

найкраще додавати:



варіанти відповідей

до засипання круп;



коли крупи поглинуть рідину і набухнуть;



після упрівання, в готову кашу.



Запитання 3

Розсипчасті каші залишають для упрівання в жаровій шафі

при температурі:



варіанти відповідей

120-130º С;



110-100 ºС;



90-100º С.



Запитання 4

Перлову розсипчасту кашу зберігають протягом:



варіанти відповідей

3-4 годин;



2-3 годин;



30 хвилин.

Запитання 5

При приготуванні каші грибної чумацької використовують

крупу:



варіанти відповідей

рис;



пшеничну крупу;



пшоно.



Запитання 6

Манну кашу варять:

варіанти відповідей

близько 1 години;





20-30 хвилин;



10-15 хвилин.



Запитання 7

Які крупи не використовують для приготування рідких

каш:



варіанти відповідей

гречану, ячну;



гречану, манну;



гречану, пшеничну?



Запитання 8

Рідкою вважається каша вихід якої становить:



варіанти відповідей

2,5-3 кг;



4-5 кг;



5-6 кг.



Запитання 9

До смаженої риби, як гарнір можна подати:



варіанти відповідей

гречану розсипчасту кашу;



рисову розсипчасту кашу;



перлову розсипчасту кашу.



Запитання 10

Гарнір з розсипчастого рису не рекомендують подавати:



варіанти відповідей

до страв з відварної курки;



до страв з смаженої качки та гуски;



до страв з баранини.



Запитання 11

Визначте консистенцію каші: зерна частково розварені,

але не злипаються, при температурі 60-70ºС тримаються на

тарілці гіркою:



варіанти відповідей

розсипчаста;



в’язка;



рідка.



Запитання 12

Готові каші зберігають:



варіанти відповідей

на марміті при t 60-65ºС протягом 2 годин;



на марміті при t 70-80ºС протягом 4 годин;



на марміті при t 70-80ºС протягом 5 годин.



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест