Приготування молочних, сметанних та солодких соусів.

Додано: 10 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 46 разів
20 запитань
Запитання 1

Що є основою для приготування молочних соусів?

варіанти відповідей

Молоко

Біла жирова борошняна пасеровка

Вода і молоко

Запитання 2

Який жир використовують для пасерування борошна під час приготування молочного соуса?

варіанти відповідей

Вершкове масло

Маргарин столовий

Рафінована олія

Запитання 3

Яку рідку основу використовують для молочних соусів?

варіанти відповідей

Незбиране молоко

Молоко, розведене бульйоном чи водою

Відвари або вода

Запитання 4

Якої консистенції бувають молочні соуси?

варіанти відповідей

Рідкої

Середньої густини

Густої

Мазеподібної

Запитання 5

Основний молочний соус використовують для:

варіанти відповідей

Приготування похідних соусів

Для тушкування

Для приготування спецій

Запитання 6

Рідкі соуси використовують для:

варіанти відповідей

Для поливання овочевих страв

Для поливання круп'яних страв

Для поливання тушкованих овочів

Запитання 7

Соуси середньої густини використовують для:

варіанти відповідей

Для запікання страв з овочів, м'яса, риби

Для заправляння припущених і варених овочів

Для тушкування

Запитання 8

Густі соуси використовують для:

варіанти відповідей

Густі соуси додають у моркв'яні котлети, сирники та інші страви як зв'язуючу основу

Використовують для фарширування

Використовують для запікання

Запитання 9

Який термін зберігання і температура подача рідких молочних соусів?

варіанти відповідей

60 - 70 С ;1-1,5 год

50-60 С; 1-2 год

40-50 С; протягом 2 год

Запитання 10

Чи підлягають зберіганню молочні соуси середньої густини?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 11

Густі молочні соуси....

варіанти відповідей

.... охолоджують і зберігають одну добу

..... охолоджують і зберігають протягом двох діб

.... охолоджують і одразу реалізовують

Запитання 12

Для приготування соусів сметанних використовують:

варіанти відповідей

Сметану

Вершкове масло

Овочевий відвар

Запитання 13

Яку рідку основу використовують під час приготування сметанних соусів?

варіанти відповідей

М'ясні бульйони , овочеві відвари

Рибні бульйони

М'ясні бульйони

Запитання 14

Яка температура подачі та термін зберігання сметанних соусів?

варіанти відповідей

75 С не більше ніж 2 годин від моменту приготування

80 С не більше години від моменту приготування

60 - 65 С протягом 2 годин від моменту приготування

Запитання 15

Як за способом приготування поділяють соуси?

варіанти відповідей

Без загусників

З загусниками

Пюреподібні

Запитання 16

Як класифікують соуси за технологією приготування?

варіанти відповідей

Незвичні

Похідні

Основні

Запитання 17

Соуси на фруктових і ягідних відварах, соках, сиропах називають...

варіанти відповідей

Солодкими

Похідними

Овочевими

Запитання 18

Для приготування солодких соусів використовують:

варіанти відповідей

Свіжі плоди

Різні смакові речовини

Бульйон

Запитання 19

Як загусник для соусів використовують.....

варіанти відповідей

Картопляний крохмаль

Борошно

Желатин

Запитання 20

Подають фруктово - ягідні соуси до:

варіанти відповідей

Солодких страв з сиру, пудингів, запіканок, оладок, млинців

Смажених і запечених фруктів

Холодних закусок

Різноманітних каш

Деяких страв з м'яса і птиці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест