Приготування напівфабрикатів з м'яса та сільськогосподарської птиці.

Додано: 11 травня 2023
Предмет:
Тест виконано: 13 разів
20 запитань
Запитання 1

Вкажіть вид білка,який забарвлює м′ясо в червоний колір

варіанти відповідей

міоглобін

 


альбумін

актин

Запитання 2

Яку свинину відносять до І категорії?


варіанти відповідей

мясну

беконну

жирну

Запитання 3

 Вкажіть температуру остиглого м'яса?


варіанти відповідей

1-2С°

12С°

25С°

Запитання 4

На скільки категорій поділяють свинину?

варіанти відповідей

на 3

на 6

на 5

на 2

Запитання 5

Дефростоване м′ясо - це.............................................

варіанти відповідей

піддане шоковій заморозці

піддане розморожуванню в спеціальних камерах до температури 1— 4°С. 

двічі заморожене

Запитання 6

Яка частина свині кращя?

варіанти відповідей

тазостегнова частина

коройка

шия,лопатка

вирізка,окіст

Запитання 7

Яка частина свині краща для котлет?

варіанти відповідей

корейка

лопатка

тазостегнова частина

спинна частина

Запитання 8

Як називають задню частину свині?

варіанти відповідей

карбонат

рулька

окорок

підчеревок

кострец

Запитання 9

Яка частина телятини найкраща?

варіанти відповідей

Крижі

Антрикот

Карківка

Місток

Запитання 10

Для смаження цілою, порційними панірованими шматочками та дрібними шматочками використовують?

варіанти відповідей

лопаткову частину

шийну частину

тазостегнову частину

Запитання 11

З якої частини яловичини готують Ромштекс?

варіанти відповідей

верхній та внутрішній куски тазостегнової частини)

товстий і тонкий край

лопатка

грудинка

Запитання 12

Чим фарширують Крученики волинські?

варіанти відповідей

грибами

овочами

капустою

сиром

Запитання 13

Вміст жирової тканини в січеній масі з свинини не повинен перевищувати?

варіанти відповідей

25%

15%

30%

35%

Запитання 14

Яку формумають Биточки?

варіанти відповідей

Кульки

овально-приплюснута

приплюсното-округла

Запитання 15

За способом оброблення птиця ділиться на................

варіанти відповідей

не обскубану

морожену

патрану і напівпатрану

Запитання 16

При якій температурі відтаюють морожену птицю?


варіанти відповідей

100-120С°

150-180С°

200-250С°

Запитання 17

До якої категорії субпродуктів відноситься Мозок?

варіанти відповідей

до I категорії

до II категорії

до III категорії

Запитання 18

При якій температури зберігають субпродукти?

варіанти відповідей

-1..4С°

-4..6С°

8С°

-8....10С°

Запитання 19

Що потрібно зробити щоб печінка не гірчила?

варіанти відповідей

ошпарити кип′ятком

 замочити печінку в холодному коров'ячому молоці, сироватці або солоній воді на кілька годин

вимочти в харчовій соді

Запитання 20

При якій температурі варять м′ясо?

варіанти відповідей

75°С

90° С

80°С

55°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест