Приготування напівфабрикатів з м'яса та сільськогосподарської птиці

Додано: 18 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 206 разів
20 запитань
Запитання 1

При розбиранні яловичої туші дістають такі частини:

варіанти відповідей

лопатка, шийна частина, товстий та тонкий краї, пружок, грудинка, вирізка, тазостегнова та підлопаткова частини, пахвина, гомілка

лопатка, шийна частина, товстий та тонкий краї, пружок, грудинка, вирізка, тазостегнова та підлопаткова частини, пахвина

лопатка, шийна частина, товстий та тонкий краї, пружок, грудинка, вирізка, тазостегнова та підлопаткова частини

Запитання 2

При розбиранні свинячої туші дістають такі частини:

варіанти відповідей

лопатка, грудинка, тазостегнова частина

лопатка, грудинка, тазостегнова та шийна частини, корейка, вирізка

лопатка, грудинка, тазостегнова та шийна частини, корейка

Запитання 3

При розбиранні баранячої туші дістають такі частини:

варіанти відповідей

лопатка, шийна частина, корейка

лопатка, шийна частина, корейка, грудинка

лопатка, шийна частина, корейка, грудинка, тазостегнова частина

Запитання 4

За способом приготування розрізняють наступні напівфабрикати:

варіанти відповідей

великошматкові, порційні та дрібношматкові

великошматкові, порційні, дрібношматкові, натуральні

великошматкові, порційні, дрібношматкові, натуральні, паніровані

Запитання 5

М′ясо шпиговане готують з наступної частини м'яса:

варіанти відповідей

верхньої, внутрішньої та бокової частини задньої ноги

верхньої, внутрішньої, бокової та зовнішньої частини задньої ноги

верхньої, внутрішньої та зовнішньої частини задньої ноги

Запитання 6

Напівфабрикат «біфштекс» має наступної форми та розмірів:

варіанти відповідей

4 – 5 см завтовшки, округлої форми

2 – 3см завтовшки, неправильної округлої форми

1,5 – 2 см завтовшки, овально – приплюснутої форми

Запитання 7

Напівфабрикат «лангет» має наступної форми та розмірів:

варіанти відповідей

4 – 5 см завтовшки, округлої форми

2 – 3см завтовшки, неправильної округлої форми

1,5 – 2 см завтовшки, овально – приплюснутої форми

Запитання 8

Напівфабрикат «котлета натуральна» має наступної форми:

варіанти відповідей

овально – плоска форма, злегка ввігнута з боку реберної кісточки

овально – плоска форма

овально – довгаста форма

Запитання 9

Напівфабрикат «азу» має наступної форми та розмірів:

варіанти відповідей

брусочки 3 – 4см завдовжки, завтовшки 0.5 см

брусочки завтовшки 2 см

брусочки 4 – 5см завдовжки, завтовшки 2 см

Запитання 10

Для приготування напівфабрикату «гуляш» із свинини кубики нарізають з м′якоті:

варіанти відповідей

лопаткової та тазостегнової частини

лопатки та шиї

лопаткової, підлопаткової, бокової та зовнішньої частин задньої ноги

Запитання 11

Перед смаженням шашлика по – карському на шпажку наколюють необхідні продукти в наступній послідовності:

варіанти відповідей

половина нирки – м'ясо – половина нирки

м'ясо – шпик – м'ясо – шпик – м'ясо

м'ясо наколють на шпажку по 4 – 5 шматочків

Запитання 12

Для приготування плову м′ясо нарізують шматочками у вигляді кубиків масою:

варіанти відповідей

30 – 40 г

 20 – 30 г

10 – 15 г.

Запитання 13

Ромштекс січений має наступної форми та розмірів:

варіанти відповідей

овально – довгастої форми 1,5-2 см завтовшки

приплюснуто – округлої форми 2 см завтовшки

правильної відповіді не має

Запитання 14

Для приготування котлет полтавських у перекручене м'ясо додають:

варіанти відповідей

шпик, порізаний дрібними кубиками, подрібнений часник, сіль, перець

дрібно нарізану ріпчасту цибулю, воду, сіль, перець

сиру ріпчасту цибулю, бараняче (курдючне) сало

Запитання 15

Напівфабрикат «зрази» має наступної форми:

варіанти відповідей

форми кульок

овально – приплюснутої форми з загостреним кінцем

форми цеглинки з овальним краями

Запитання 16

Строк зберігання дрібно кускових напівфабрикатів з м'яса складає:

варіанти відповідей

24 години

6 годин

48 годин

Запитання 17

Напівфабрикати панірують, щоб:

варіанти відповідей

н/ф не деформувались при тепловій обробці

запобігти втратам вологи під час смаження

для того, щоб поліпшити смак і аромат

Запитання 18

Для приготування печінки смаженої в якості паніровки використовують:

варіанти відповідей

сухарі

борошно

не панірують

Запитання 19

Тушки птиці формують такими способами:

варіанти відповідей

«у кишеньку», «в одну нитку»

«у кишеньку», «в одну нитку», «в дві нитки»

«у кишеньку», «в одну нитку», «в дві нитки», «без проколювання

Запитання 20

Строк зберігання напівфабрикатів з котлетної маси з птиці складає:

варіанти відповідей

до 18 годин

до 36 годин

до 24 годин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест