Приготування сиропів.

Додано: 4 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 139 разів
24 запитання
Запитання 1

Для глазурування поверхні пряників використовують

варіанти відповідей

інвертний сироп

крем "Шарлот

тираж

мастику

Запитання 2

Скільки часу необхідно уварювати інвертний сироп?

варіанти відповідей

7 - 10 хв.

25 - 30 хв.

40 - 45 хв.

5 - 7 хв.

10 - 15 хв.

Запитання 3

Яке співвідношення води і цукру для приготування сиропу для просочування виробів

варіанти відповідей

1:1,1

1:1

1:2 

1:1,8

Запитання 4

 Основна сировина для приготування сиропів?

варіанти відповідей

мед

цукор

праліне

патока

Запитання 5

Тиражний сироп застосовується для….?

варіанти відповідей

глазурування

просочування

оздоблення

змащуваня

Запитання 6

Чим можна замінити патоку при приготуванні кондитерських виробів?

варіанти відповідей

інвертним цукром

тиражом

інвертним сиропом

сиропом для просочування

Запитання 7

 Яке співвідношення цукру і води для приготування інвертного сиропу?

варіанти відповідей

1:1

1:1,1 

10:4,4

1:2

Запитання 8

Назвіть пробу сиропу, яка зображена на малюнку

варіанти відповідей

міцна кулька

клейка крапля

м'яка кулька 

карамель

Запитання 9

Щоб приготувати кавовий сироп, необхідно до звичайного сиропу додати

варіанти відповідей

какао

кавову витяжку

кава 

розтоплений шоколад

Запитання 10

Які властивості отримують вироби, виготовлені з додаванням інвертного сиропу?

варіанти відповідей

довго не черствіють 

швидше випікаються

стають більш солодкими

однорідна консистенція

Запитання 11

Сироп- це:

варіанти відповідей

суміш цукру з водою певної концентрації

густа прозора рідина, що містить одну чи більше діючих речовин

суміш цукру і солі з теплою водою

Запитання 12

Чи впливає температура води на розчинність цукру?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

За якими показниками можна визначити щільність приготованого сиропу?

варіанти відповідей

Питома вага

Розчинність та прозорість розчину

Температура кипіння

Запитання 14

Час достигання білої цукрової помади?

варіанти відповідей

1-2 години

12-24 годин

2-3 години

Запитання 15

Які види сиропів використовуються при приготуванні кондитерських виробів?

варіанти відповідей

Сироп для просочування коржів

Тираж для глазурування пряників

Інвертний сироп

Помадний сироп

Запитання 16

Для чого використовують цукрову помаду?

варіанти відповідей

Для глазурування дріжджових булок, пасок, ромових баб

Для просочування бісквітних тортів

Для глазурування тортів та тістечок

Запитання 17

До якої температури уварюють помадний сироп?

варіанти відповідей

110-112

115-117

107-108

Запитання 18

Як приготувати кольорову цукрову помадку?

варіанти відповідей

Розігріти білу помадку до 55 С, додати барвник і перемішати

До білої помади додати лимонну кислоту та барвник та перемішати

Білу основну помаду розігрівають на водяній бані до 45-50 С, додають барвник перемішують

Запитання 19

Як називається проба помадного готового сиропу?

варіанти відповідей

Тверда кулька

Довга нитка

М'яка кулька

Запитання 20

Розчинність цукру у воді залежить від...

варіанти відповідей

від кількості води

від температури

від кількості цукру

Запитання 21

Скільки відсотків цукру має проба товста і тонка нитка?

варіанти відповідей

80%

65%

70%

Запитання 22

Для нейтралізації інвертного сиропу, використовують

варіанти відповідей

лимонну кислоту

цукор

харчову соду

Запитання 23

Яку есенцію не рекомендується використовувати для просочування?

варіанти відповідей

ромову

м'ятну

фруктову

ванільну

Запитання 24

До цукристих н/ф відносять:

варіанти відповідей

крем

цукровий сироп

глазур

желе

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест