Приготування страв та гарнірів із смажених овочів у фритюрі.

Додано: 26 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
12 запитань
Запитання 1

 Як нарізають капусту для страви «Капуста в тісті»?

варіанти відповідей

часточками;


брусочками


скибочками

Запитання 2

Для чого промивають нарізану картоплю водою?


варіанти відповідей

щоб видалити домішки;

щоб видалити крохмаль;

щоб видалити пісок.

Запитання 3

Яку теплову обробку використовують після нарізання капусти?


варіанти відповідей

Варіння;

Смаження

Припускання.

Запитання 4

Яка температура фритюру для картоплі фрі?

варіанти відповідей

120-150ºС;



170-180ºС;

110-130ºС.

Запитання 5

Яке тісто готують для приготування капусти в тісті?

варіанти відповідей

прісне;


дріжджове;

кляр.

Запитання 6

Як обсушуємо картоплю перед закладанням у фритюр?


варіанти відповідей

серветкою;

на повітрі;

жарові шафі.

Запитання 7

Яким способом смажимо капусту в тісті?

варіанти відповідей

основним;


у фритюрі;


у жарові шафі.

Запитання 8

Яку суміш жирів краще використовувати для фритюру?

варіанти відповідей

рослинний і молочний;



риб’ячий і рослинний;

рослинний і тваринний.

Запитання 9

Скільки часу смажимо картоплю у фритюрі?

варіанти відповідей

від 15 до 20 хв;

від 10 до 15 хв;

від 2 до 8 хв.

Запитання 10

Коли солять картоплю смажену у фритюрі?

варіанти відповідей


не солять взагалі





після смаження 

не солять взагалі

під час смаження


Запитання 11

 При смаженні у фритюрі беруть жиру

варіанти відповідей

у 6 разів більше, ніж овочів




у 5 разів більше, ніж овочів

у 4 рази більше, ніж овочів


у 2 рази більше, ніж овочів

Запитання 12

Яке співвідношення води і борошна беруть для приготування тіста кляр?

варіанти відповідей

1:1;


1:2;


1:3.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест