приготування страв та гарнірів з припущених овочів

Додано: 12 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 58 разів
12 запитань
Запитання 1

Який із вітамінів руйнується під час теплової обробки овочів?

варіанти відповідей

а) смаком і кольором — ваша відповідь





б). запахом і смаком;

в). консистенцією і зовнішнім виглядом.

Запитання 2

 Теплова обробка сприяє:

варіанти відповідей

а). утворенню нових ароматичних і смакових речовин;





б). апетитному вигляду;

в). розм’якшенню овочів.

Запитання 3

Овочі варять у воді або на пару, щоб:

варіанти відповідей

а). зберегти колір;





б). зберегти поживні речовини;    

 в). зберегти форму нарізування.

Запитання 4

Припускають овочі в невеликій кількості рідини з додаванням:

варіанти відповідей

а). оцту;





б). жиру;

в). борошна.

Запитання 5

Припускають овочі шаром не більше ніж:

варіанти відповідей

а). 20см;




б). 15см;


 в). 10см.

Запитання 6

Для припускання капусту білоголову нарізують

варіанти відповідей

соломкою

січуть

шашками

кольцами

Запитання 7

Комбінований гарнір - це гарнір, який складається з

варіанти відповідей

двох видів продуктів нескладного приготування




 трьох видів продуктів нескладного приготування


 2-3 видів продуктів зі складною кулінарною обробкою

Запитання 8

 Вкажіть норми подавання основного гарніру на 1 порцію

варіанти відповідей


50, 75, 100, 150 г




 200, 250 г


200, 300 г

Запитання 9

Припущені овочі заправляють соусом

варіанти відповідей

томатним




 білим основним


 молочним

Запитання 10

 Для припускання використовують помідори

варіанти відповідей

з шкірочкою




 без шкірочки


 з шкірочкою та без шкірочки

Запитання 11

  Страви з овочів подають на

варіанти відповідей

підігрітих столових мілких тарілках




 баранчиках


 порційних сковородах

Запитання 12

Скільки зберігаються у соусі овачі у посуді під кришкою ?

варіанти відповідей

Овочі у соусі зберігають у посуді під кришкою не більш як 24 години.

Овочі у соусі зберігають у посуді під кришкою не більш як 2 години.

Овочі у соусі зберігають у посуді під кришкою не більш як 42 години.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест