«Приготування страв з круп, бобових, макаронних виробів»

Додано: 12 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 43 рази
12 запитань
Запитання 1

1.    Крупу «Артек» дістають шляхом подрібнення:

варіанти відповідей

 ячменю

пшениці

вівса

Запитання 2

З ячменю виробляють крупи:

варіанти відповідей

перлову і ячну

полтавську і манку 

пластівці «Геркулес», «Артек»

Запитання 3

Які крупи перед варінням не промивають:

варіанти відповідей

манну, гречку і крупи з розколотих зерен

рис, пшоно

манну

Запитання 4

Скількома способами можна приготувати рисову розсипчасту кашу:

варіанти відповідей

1

 2

 3

Запитання 5

Каша якої консистенції готується для подальшого приготування виробів з каш:

варіанти відповідей

в’язкою

рідкої

розсипчастої

Запитання 6

Приварок – це:

варіанти відповідей

збільшення маси і об’єму крупи

зміна консистенції каші

кількість води для варіння

Запитання 7

Перед приготуванням бобові замочують у воді для того, щоб:

варіанти відповідей

промити їх

прискорити тривалість теплової обробки

для кращого еститичного виду

Запитання 8

Макаронні вироби варять:

варіанти відповідей

двома способами

одним способом

трьома способами

Запитання 9

Для того, щоб зварити макаронні вироби не зливним способом беруть води:

варіанти відповідей

0,5 – 1 л

2 – 3 л

5 – 6 л

Запитання 10

Для приготування макаронника макаронні вироби варять:

варіанти відповідей

зливним способом

не зливним способом

заварним способом

Запитання 11

Крупник готують з:

варіанти відповідей

гречаної крупи

манної крупи

рисової крупи

Запитання 12

Для приготування бабки рисової:

варіанти відповідей

додають збиті яйця

додають розтерті жовтки

спочатку додають розтерті жовтки , в кінці вводять збиті в густу піну білки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест