Приготування страв з круп, макаронних виробів і бобових.

Додано: 10 лютого 2022
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 422 рази
12 запитань
Запитання 1

Крупи, бобові і макаронні вироби, це:

варіанти відповідей

продукти переробки зерна;

це крупи, з яких готують страви;

окремий вид переробки зерна

Запитання 2

Яку крупу просіюють?

варіанти відповідей

пшоно;

гречану;

манну крупу;

Запитання 3

Які етапи має первинна обробка крупів?

варіанти відповідей

просіювання, перебирання,промивання, підсушування, обшпарювання, обсмажування;

перебирання, промивання,обсмажування;

просіювання, підсушування, обшпарювання, обсмажування;

Запитання 4

Каші варять на:

варіанти відповідей

бульйоні, молоці, суміш молока і води;

на воді;

на суміші молока та води;

Запитання 5

Приваром каш називають:

варіанти відповідей

збільшення каші в об'ємі масі;

випаровування рідини із страви;

чітко виражений смак страви;

Запитання 6

Де використовують відвари з макаронних виробів?

варіанти відповідей

для приготування перших страв і соусів;

для приготування каш;

ніде не використовуються;

Запитання 7

Яким способом варять макарони з кисло - молочним сиром?

варіанти відповідей

зливним способом;

не зливним;

Запитання 8

Скільки беруть солі для приготування солодких рідких каш?

варіанти відповідей

8 г;

5 г;

10 г;

Запитання 9

 Який час зберігання каш після приготування на марміті?

варіанти відповідей

2 години;

3 години;

4 години;

Запитання 10

Крупи засипають у

варіанти відповідей

теплу воду

киплячу підсолену воду

холодну воду

киплячу солодку воду

Запитання 11

 Розсипчасті каші перемішують

варіанти відповідей

кухарською ложкою

кухарською виделкою

дерев′яною кописткою

ножем

Запитання 12

 Вихід рідких каш з 1 кг круп становить

варіанти відповідей

5-6 кг

2-3 кг

4-5 кг

7 кг

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест