Приготування страв з м’яса, с/г птиці та субпродуктів.

Додано: 27 лютого 2023
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 98 разів
12 запитань
Запитання 1

Який вид м'яса найкраще підходить для смаження?

варіанти відповідей

свинина

говядина 

курятина 

кролик

Запитання 2

Які складники можна додати до відвареного м'яса для покращення смаку? 

варіанти відповідей

сіль і перець

кетчуп 

майонез 

мед

Запитання 3

Який метод готування м'яса найбільш підходить для приготування рагу?

варіанти відповідей

смаження 

тушкування 

відварювання 

запікання

Запитання 4

Які складники можна додати до котлетної маси, щоб зробити її більш соковитою?

варіанти відповідей

борошно 

яйце 

молоко 

хлібні крихти

Запитання 5

Які способи приготування можна використовувати для січених страв?

варіанти відповідей

смаження 

тушкування 

відварювання 

всі вищезгадані

Запитання 6

Яку частину птиці використовують для приготування курячої бульйону? 

варіанти відповідей

грудинку 

крила

шийку

ноги

Запитання 7

Який вид субпродуктів можна використовувати для приготування паштету?

варіанти відповідей

курячі нирки

куряче серце 

куряча печінка 

курячі лапки

Запитання 8

Який спосіб приготування найкраще підходить для приготування цілого птаха?

варіанти відповідей

смаження 

тушкування

запікання

варіння

Запитання 9

Який тип м'яса найчастіше використовують для приготування січених страв?

варіанти відповідей

говядина 

свинина 

курятина 

кролик

Запитання 10

Яка страва є традиційною для закарпатської кухні з м'яса?

варіанти відповідей

Вареники з м'ясом

Ковбаски з грибами

Гуляш зі свинини

Оладки з курячого фаршу

Запитання 11

Який інгредієнт найчастіше додають до м'ясних страв української кухні Закарпаття для отримання гостроти?

варіанти відповідей

Часник

Цибуля


Перець чілі

Куркума

Запитання 12

Який інгредієнт є найбільш типовим для м'ясних страв української кухні на Закарпатті?

варіанти відповідей

Свіжа зелень

Гостра паприка

Картопля

Морква

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест