Приготування страв з сиру

Додано: 7 червня
Предмет:
25 запитань
Запитання 1

Сир якої жирності краще використовувати для приготування сирників, пудингів і запіканок?

варіанти відповідей

Нежирний

Жирний

Напівжирний

Усі відповіді вірні

Запитання 2

Які основні інгредієнти для приготування вареників з сиром?

варіанти відповідей

Тісто, сир, яйце

Тісто, сир, цукор

Тісто , сир, вершкове масло

Запитання 3

Як готують тісто для вареників з сиром?

варіанти відповідей

З борошна, води та солі

З борошна, кефіру та соди

З борошна, молока та яйця

Запитання 4

Як формують вареники з сиром?

варіанти відповідей

Розгортають тісто, вирізують кружечки, накладають начинку, защипують краї

Розгортають тісто, нарізають квадрати, накладають начинку, защипують краї

Розгортають тісто, формують ковбаску, нарізають шматочки, накладають начинку, защипують краї

Запитання 5

Як варять вареники з сиром?

варіанти відповідей

Кидають у киплячу підсолену воду, варять 5-7 хвилин

Кидають у холодну підсолену воду, варять 5-7 хвилин

Кидають у киплячу воду без солі, варять 5-7 хвилин

Запитання 6

Як подають вареники з сиром?

варіанти відповідей

З вершковим маслом, сметаною, зеленню

З олією, цибулею, сметаною

З томатним соусом, сиром, зеленню

З вершковим маслом, сметаною

Запитання 7

Назвати страви із сиру запечені.

варіанти відповідей

Пудинг із сиру.

Пончики сирні.

Сирники по-київськи.

Зрази із сиру з гарбузом і чорносливом

Бабка з сиру і повидла

Запіканка з сиру

Запитання 8

Яку страву можна приготувати із такого набору продуктів: сир, крупа манна, цукор, яйця, родзинки, ванілін, масло вершкове, сметана та сухарі?

варіанти відповідей

Вареники ліниві

Сирники

Пудінг

Сирну запіканку

Запитання 9

Назвати страви із сиру, смажені у фритюрі

варіанти відповідей

Сирники по-київськи

Кільця сирні

Сирники із сиру та картоплі

Сирну запіканку

Пухкеники сирні

Усі відповіді вірні

Запитання 10

Вимоги до якості сирників по-київські

варіанти відповідей

Гладенька поверхня без тріщин круглої форми

Овальної форми, на поверхні рум‘яна кірочка, консистенція пухка, смак солодкий

Правильної кругло-приплющеної форми, без тріщин, консистенція однорідна, м’яка, пухка

Запитання 11

Час зберігання сирників на мармиті

варіанти відповідей

До 15 хв

До 30 хв

До 1 год

До 6 год

Запитання 12

Як підготувати для сирників сир, що містить багато вологи?

варіанти відповідей

Загорнути у тканину і відчавити під гнітом

Змішати з крохмалем картопляним.

Змішати з борошном і манною крупою.

Змішати з картоплею відвареною.

Запитання 13

Як готують тісто для лінивих вареників?

варіанти відповідей

З борошна, води, солі та яєць

З сиру, борошна, яєць та цукру

З сиру, сметани, яєць та солі

Запитання 14

Як формують ліниві вареники?

варіанти відповідей

Розгортають тісто, вирізують кружечки

Викладають тісто столовою ложкою у киплячу воду

Формують з тіста ковбаску, нарізають шматочки

Запитання 15

Із якого набору продуктів готують пудинг із сиру?

варіанти відповідей

Сир, крупа манна, цукор, яйця, родзинки, маргарин столовий або масло вершкове, ванілін, сухарі, сметана, можна додати горіхи.

Сир, яйця, борошно, сметана, маргарин, сухарі.

Сир, борошно, сметана, сухарі.

Запитання 16

1. У якому посуді варять молочні супи?

варіанти відповідей

У емальованому

У нержавіючому з товстим дном

У глиняному

Запитання 17

Чому крупи та макаронні вироби для молочного супу попередньо варять у воді до напівготовності?

варіанти відповідей

Погано розварюються у молоці

Швидко скисають

Темніють у молоці

Запитання 18

Яке молоко називають стерилізованим?

варіанти відповідей

яке піддавали обробці при температурі 80 °С

яке піддавали обробці при температурі вище 100 °С

Запитання 19

Який повноцінний білок містить молоко?

варіанти відповідей

Кракобін

Кофеїн

Казеїн

Запитання 20

Вкажіть норму солі но 1000г молочного супу.

варіанти відповідей

6 г

10 г

8 г

Запитання 21

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :

варіанти відповідей

Запечені, в мішечок ,омлет

Варені, смажені та запечені

Варені,смажені, в смятку

Запитання 22

 Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

Кремоподібна яєчна страва

Приготована на коржику яєчня

Яйце, зварене без шкаралупи

Запитання 23

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи (пашот)?

варіанти відповідей

Оцет, соду

Соду, сіль

Сіль, оцет

Сіль, цукор

Запитання 24

8. Залежно від виду птиці розрізняють яйця, які використовують у харчуванні

варіанти відповідей

курячі, качині, гусячі,голубині, тетереві, попугайні

курячі, качині, гусячі, індичі,перепелині,страусині

тільки курячі і качині

всі види птиці

яйця курячі, качині, гусячі, індичі

Запитання 25

Зберігають яйця в холодильній камері 

варіанти відповідей

догори тупим кінцем

гострим кінцем до низу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест