Приготування супів.

Додано: 17 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 321 раз
17 запитань
Запитання 1

Заправними називають такі перші страви, які готують на...?

варіанти відповідей

на бульйонах, відварах або воді

на воді та на бульйонах

на воді

Запитання 2

Яка температура подавання гарячих страв?

варіанти відповідей

60 - 65 С

70 - 75 С

80 - 85 С

Запитання 3

З якої сировини готують юшки?

варіанти відповідей

з картоплі, круп, бобових, макаронних виробів, овочів і грибів

з картоплі та круп

з овочів, зеленні та сметани

Запитання 4

Коли саме в бульйон закладають крупи?

варіанти відповідей

крупи сирими закладають перед картоплею і пасерованним корінням

після закладання картоплі

в кінці варіння

Запитання 5

Що роблять з перловою крупою перед закладанням в бульйон?

варіанти відповідей

промивають і закладають у бульйон

попередньо відварюють до напівготовності і промивають

обшпарюють кип'ятком

Запитання 6

На якому бульйоні краще готувати перші страви з борошняними і макаронними виробами?

варіанти відповідей

курячий, м'ясний і грибний

м'ясо - кістковий, рибний

тільки на рибному бульйоні

Запитання 7

Що можна зробити з пересоленою першою стравою?

варіанти відповідей

долити воду

злити бульйон і зварити інший

можна опустити марлевий мішечок з вареним рисом і прокип'ятити

Запитання 8

Яку назву має юшка до якої подають грінки?

варіанти відповідей

Юшка горохова з салом

Юшка грибна з галушками

Юшка з бобовими

Запитання 9

Вкажіть правильну послідовність приготування Юшки з рубця ?

варіанти відповідей

Оброблений рубець згортають рулетом, перев'язують шпага­том. Кладуть у киплячу підсолену воду, додають моркву, цибулю, біле коріння і варять до готовності.

Варений рубець нарізують соломкою. Борошно та цибулю, нарізану солом­кою, пасерують.

У м'ясний бульйон кладуть рубець, пасеровані борошно та цибулю, додають часник, кмин, сіль, спеції і доводять до кипіння.

При подаванні посипають дрібно нарізаною зеленню.

З свинячої копченої грудинки варять бульйон. Бобові пере­бирають, промивають, замочують у холодній воді (2-3 л на 1 кг) на 3-4 год, потім варять у цій воді без солі при закритій кришці до розм'якшення. Цибулю і корін­ня нарізують дрібними кубиками, пасерують.

У киплячий бульйон кладуть підготовлені бобові, доводять до кипіння, дода­ють пасеровані овочі і варять 15-20 хв. За 5-7 хв до закінчення варіння додають сіль, спеції.

Крупи перебирають, промивають кілька разів спочатку теплою, потім гарячою водою. Перлові крупи кладуть у киплячу воду, варять до напівготовності, знову промивають. Пшоно обшпарюють окропом.

У киплячий бульйон або воду закладають підготовлені крупи, за 10-15 хв до готовності додають пасеровані овочі і томатне пюре. Юшку можна готувати без томатного пюре.

Запитання 10

Суп картопляний з квасолею буде мати не прозорий темний бульйон, якщо...?

варіанти відповідей

довго варили картоплю

додали відварену кольорову квасолю разом із відваром

бульон після варіння не процідили

Запитання 11

Якщо у звареному супі залишити лавровий лист, то суп буде...?

варіанти відповідей

з гіркуватим присмаком

смачним і ароматним

суп потемніє

Запитання 12

Для приготування бульйону прозорого кісткового і м'ясо-кісткового використовують?

варіанти відповідей

яловичі хребетні кістки 

голова яловичина

свинячі вуха. 

Запитання 13

Як називають процес освітлення бульйонів?

варіанти відповідей

відтяжка

прояснення 

процідження

Запитання 14

Що таке бульйон?

варіанти відповідей

це відвар з м’яса, птиці, риби, грибів сіруватого відтінку

відвар з м’яса, кісток, птиці, риби з додаванням білого коріння, цибулі, моркви 

це відвар: кістковий, м’ясо-кістковий, з птиці, риби з темно коричневим відтінком

Запитання 15

Робоче місце кухаря супового відділення оснащують:

варіанти відповідей

тепловим та механічним обладнанням

холодильним та не механічним обладнанням

обидва варіанти вірні

Запитання 16

Де готують перші страви?

варіанти відповідей

у суповому відділенні гарячого цеху

у соусному відділені гарячого цеху

обидва варіанти вірні

Запитання 17

Які ваги на робочому місці кухаря для зважування продуктів краще використовувати?

варіанти відповідей

гирьові 

електронні, циферблатні 

платформенні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест