Яка температура подавання гарячих супів?
Яка температура подавання холодних супів?
До яких супів за способом приготування відносяться солянки?
Скільки потрібно взяти води на 1кг продуктів для приготування концентрованого бульйону?
Які кістки спочатку обсмажують, а потім варять з них бульйони?
В яку воду закладають кістки для варіння бульйону?
Який процес при варінні бульйону сприяє появленню на його поверхні піни?
За рахунком яких процесів бульйон може бути мутним та набувати салистий присмак?
Яку теплову обробку проходять овочі, які використовуються для ароматизації і поліпшення смаку бульйонів?
Коли закладають в бульйон ароматичні овочі?
З яких субпродуктів птиці не можна варити бульйон?
До яких перших страв за способом приготування відносяться борщі, щі?
Яку попередньо підготовку проходить квашена капуста для перших страв?
До якої температури нагрівають жир для пасерування овочів?
Визначить склад продуктів для тушкування буряків до борщів.
Які борошняні вроби подають до борщу українського?
Ви готуєте щі. Капуста має гіркуватий смак. Ваші дії?
Яка складова частина розсольників є обов’язковою?
Яка рідка основа використовується для приготування солянок?
Щоб надати солянці гострого смаку, що необхідно зробити?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома