Приготування супів

Додано: 26 лютого
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

Яка температура подавання гарячих супів?

варіанти відповідей

55-600С

75-800С

85-900С

Запитання 2

Яка температура подавання холодних супів?

варіанти відповідей

180С

7-140С

Нижче 70С

Запитання 3

До яких супів за способом приготування відносяться солянки?

варіанти відповідей

Заправні

Картопляні 

Холодні 

Запитання 4

Скільки потрібно взяти води на 1кг продуктів для приготування концентрованого бульйону?

варіанти відповідей

1,5л

1,25л

0,5л

Запитання 5

Які кістки спочатку обсмажують, а потім варять з них бульйони? 

варіанти відповідей

Яловичі

Свинячі, телячі

Баранячі 

Запитання 6

В яку воду закладають кістки для варіння бульйону?

варіанти відповідей

Холодну

Гарячу

Теплу

Запитання 7

Який процес при варінні бульйону сприяє появленню на його поверхні піни?

варіанти відповідей

Гідратація білків

Дегідратація білків

Денатурація білків

Запитання 8

За рахунком яких процесів бульйон може бути мутним та набувати салистий присмак?

варіанти відповідей

Денатурація білків, конденсація жирів

Окислення жирів, витоплювання жиру


Емульгування, гідроліз жирів

Запитання 9

Яку теплову обробку проходять овочі, які використовуються для ароматизації і поліпшення смаку бульйонів?

варіанти відповідей

Підпікання

Пасерування

Смаження 

Запитання 10

Коли закладають в бульйон ароматичні овочі? 

варіанти відповідей

За годину до закінчення варіння бульйону

За 30-40зхв. до кінця варіння бульйону

За 15-20хв. до кінця варіння бульйону

Запитання 11

З яких субпродуктів птиці не можна варити бульйон?

варіанти відповідей

Серце

Крильця 

Печінка

Запитання 12

До яких перших страв за способом приготування відносяться борщі, щі?

варіанти відповідей

Заправні

Супи пюре

Картопляні

Запитання 13

Яку попередньо підготовку проходить квашена капуста для перших страв?

варіанти відповідей

Пасерування 

Тушкування

Смаження 

Запитання 14

До якої температури нагрівають жир для пасерування овочів?

варіанти відповідей

100-1100С

110-1200С

120-1300С

Запитання 15

Визначить склад продуктів для тушкування буряків до борщів.

варіанти відповідей

Бульйон, оцет, томатне пюре, цукор

Цукор, жир, томатне пюре, бульйон

Цукор, бульйон, жир, томатне пюре, оцет

Запитання 16

Які борошняні вроби подають до борщу українського?

варіанти відповідей

Ватрушки 

Пампушки з часником

Пиріжки 

Запитання 17

Ви готуєте щі. Капуста має гіркуватий смак. Ваші дії?

варіанти відповідей

Бланшувати капусту

Відварити капусту

Додати цукор

Запитання 18

Яка складова частина розсольників є обов’язковою? 

варіанти відповідей

Квашена капуста

Томатне пюре

Солоні огірки

Запитання 19

Яка рідка основа використовується для приготування солянок?

варіанти відповідей

Овочеві відвари

Бульйони

Концентровані бульйони

Запитання 20

Щоб надати солянці гострого смаку, що необхідно зробити?

варіанти відповідей

Додати огірковий розсіл

Збільшити закладку огірків

Додати перцю

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест