Приготування супів, других страв

Додано: 10 вересня 2023
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 31 раз
12 запитань
Запитання 1

Які супи належать до заправних?

варіанти відповідей
Запитання 2

·     Продукти треба нарізати 

варіанти відповідей

на обробній дошці

на столі

в руках

Запитання 3

Коли кладуть у суп лавровий лист, перець? 

варіанти відповідей

За 10–15 хвилин до готовності

За 5–7 хвилин до готовності

 

За 20–30 хвилин до готовності

Запитання 4

Коли заправляють супи пасерованими овочами? 

варіанти відповідей

За 10–15 хвилин до готовності

За 5 хвилин до готовності

На початку варіння

Запитання 5

Підготовка столу до прийому їжі називається 

варіанти відповідей

cервірування

оформлення

декорування

Запитання 6

Заправні перші страви це

варіанти відповідей

густий суп, приготований з протертих овочів , круп, м'яса, птиці або риби

суп, який готують зі свіжих або сушених плодів і ягід

страви, які готують на бульйонах, відварах або воді, заправляють пасерованими овочами

суп, в якому нарівні з водою як рідку основу використовують молоко

Запитання 7

Пюреобразні супи це

варіанти відповідей

страви, які готують на бульйонах, відварах або воді, заправляють пасерованими овочами

густий суп, приготований з протертих овочів , круп, м'яса, птиці або риби

суп який готують зі свіжих або сушених плодів і ягід

суп, в якому нарівні з водою як рідку основу використовують молоко

Запитання 8

 Рідкою основою для більшості супів є 

варіанти відповідей

бульйон

фруктовий відвар

молоко

Запитання 9

 До первиної обробки овочів відносять (декілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

сортування

варіння

миття

чищення

Запитання 10

Холодні перші страви це

варіанти відповідей

страви, які готують на бульйонах, відварах або воді, заправляють пасерованими овочами

супи готують зі свіжих або сушених плодів і ягід

густий суп, приготований з протертих овочів , круп, м'яса, птиці або риби

супи, які готують без теплової обробки з овочів та інших продуктів

Запитання 11

  Солодкі перші страви це

варіанти відповідей

страви, які готують на бульйонах, відварах або воді, заправляють пасерованими овочами

густий суп, приготований з протертих овочів , круп, м'яса, птиці або риби

суп який готують зі свіжих або сушених плодів і ягід

суп, в якому нарівні з водою як рідку основу використовують молоко

Запитання 12

Перед початком роботи кухар повинен

варіанти відповідей

вдягти спецодяг

вимити руки

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест