Прісне тісто та вироби з нього

Додано: 1 квітня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 777 разів
20 запитань
Запитання 1

1. Дайте правильну відповідь борошно – це…..

варіанти відповідей

Суміш хлібних злаків

Порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні злаків

Запитання 2

2. Скільки сортів виробляють борошна за якістю?

варіанти відповідей

2 сорти

  5 сортів

3 сорти

Запитання 3

3. Визначте правильний технологічний процес приготування вареників. 

варіанти відповідей

замішування тіста, формування вареників, приготування начинки, варіння

витримування тіста, приготування начинки, формування, варіння

підготовка сировини, замішування тіста, приготування начинки, формування вареників, витримування на холоді, варіння.

Запитання 4

4. Якої густоти повинно бути тісто для вареників?

варіанти відповідей

рідке 

густе

середньої густоти

Запитання 5

5. Для чого залишають тісто для вареників на 30-40 хв?

варіанти відповідей

для набухання клейковини

для вистоювання

для еластичності

Запитання 6

6. Скільки основних способів формування вареників

варіанти відповідей

5

3

4

Запитання 7

7. В яку воду опускають вареники?

варіанти відповідей

киплячу

холодну

теплу

Запитання 8

8. Скільки літрів води необхідно на 1 кг вареників?

варіанти відповідей

2 л

5 л

4 л

Запитання 9

9. Скільки часу варять вареники?

варіанти відповідей

 1-2 хв

5-7 хв

4-5 хв

Запитання 10

10. Яку кількість вареників подають на порцію?

варіанти відповідей

4-6 шт

7-8 шт

2-3 шт

Запитання 11

11. Яке тісто замішують для приготування пельменів?

варіанти відповідей

прісне

здобне

листкове

Запитання 12

12. Яку кількість пельменів подають на порцію?

варіанти відповідей

10-12 шт

5-10 шт

14-15 шт

Запитання 13

13. Якої густоти має бути тісто для приготування галушок?

варіанти відповідей

рідке

в'язке

густе

Запитання 14

14. Скільки часу витримують тісто для галушок?

варіанти відповідей

15-20 хв

20-30 хв

30-40 хв

Запитання 15

15. Скільки часу варять галушки?

варіанти відповідей

10-15 хв

15-20 хв

8-12 хв

Запитання 16

16. Якої густоти повинно бути тісто для приготування локшини?

варіанти відповідей

туге

рідке

в'язке

Запитання 17

17. При якій температурі підсушують локшину домашню?

варіанти відповідей

60-70*С

20-30 *С

40-50*С

Запитання 18

18. Яку рідину використовують для приготування чебуреків? 

варіанти відповідей

вода

кефір

молоко

Запитання 19

19. Скільки чебуреків подають на порцію?

варіанти відповідей

1 шт

3 шт

2 шт

Запитання 20

20. Яким способом смажать чебуреки?

варіанти відповідей

у фритюрі

основним

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест