ПРИЙОМ ПАЦІЄНТІВ

Додано: 23 листопада 2021
Предмет:
Копія з тесту: ПРИЙОМ ПАЦІЄНТІВ
19 запитань
Запитання 1

До приймального відділення незнайомі доправили непритомного пацієнта, без документів. Зі слів супроводжуючих він знепритомнів на вулиці. Яка послідовність ваших дій у даній ситуації? Як оформити необхідну документацію?


варіанти відповідей

Якщо хворий, якого доставила машина «Швидкої допомоги», знаходиться у непритомному стані, його реєстрація відбувається зі слів супроводжуючих або за наявними документами; але якщо їх немає – лікар приймального відділення докладно описує його зовнішні дані та прикмети і подає ці відомості до міліції.

.

Запитання 2

Пацієнта доставлено до приймального відділення. Після надання необхідної допомоги стан його поліпшився. Спостерігаючи за ним протягом 2 год., лікар дійшов висновку, що показань для госпіталізації немає. Яку документацію оформляють у даному випадку?


варіанти відповідей

форма 001/о

.

Запитання 3

До терапевтичного відділення госпіталізована пацієнтка з діагнозом “Бронхіальна астма у стадії загострення”. Під час огляду виявлено педикульоз. Яка тактика медичного працівника? 


варіанти відповідей

обробити волосся :

5 % борна мазь + 25 % емульсія дикрезілу + 10 % розчин оцтової кислоти;

Лосьйон “Ниттифор”

.

Запитання 4

Під час приймання гігієнічної ванни пацієнт зблід, втратив свідомість. Визначити стан, скласти план дії.


варіанти відповідей

Стан: непритомність

випустити воду

Забезпечити комфортне розміщення тіла.(витягти з ванни)

Переконатися, що голова на одному рівні з тулубом для відновлення нормальної циркуляцію крові.

Зняти тісний одяг.

Забезпечити доступ свіжого повітря.

Якщо в приміщенні/, накрити постраждалого ковдрою чи розтерти кінцівки та спину руками.


.

Запитання 5

У приймальному відділенні під час огляду волосистої частини голови у вагітної жінки виявлено педикульоз. Складіть план дій медичного працівника. Назвіть медичну документацію? 

 

варіанти відповідей

обробити Борною мазю 5%

Кожен випадок педикульозу реєструється у журналі обліку інфекційних та паразитарних захворювань (форма 060/о).

Не пізніше 12 год. з моменту виявлення педикульозу заповнюють та направляють до районної СЕС та ДЕЗ станції телефонограми та екстрене повідомлення про випадок педикульозу (форма 058/о).

На титульному листку історії хвороби роблять позначку про захворювання на scabies – «S».



/

Запитання 6

У прийомне відділення стаціонару звернувся хворий з вулиці у важкому стані, неохайно одягнений, брудний, без документів. Лікар відмовив в огляді й наданні допомоги, посилаючись на асоціальний стан хворого й відсутність документів. Оцінити дії лікаря.


варіанти відповідей

/

.

Запитання 7

Медична сестра, оглядаючи пацієнта у приймальному відділення, виявила педикульоз. Згідно якого наказу МОЗ необхідно здійснити санітарну обробку?


варіанти відповідей

38

/

Запитання 8

У хворого у приймальному відділені виявлено педикульоз. Медична сестра заповнила історію хвороби, записала в журнал, зробила санітарну обробку волосся. Який ще документ вона повинна заповнити?


варіанти відповідей

Не пізніше 12 год. з моменту виявлення педикульозу заповнюють та направляють до районної СЕС та ДЕЗ станції телефонограми та екстрене повідомлення про випадок педикульозу (форма 058/о).

/

Запитання 9

При огляді пацієнта в приймальному відділені виявлено педикульоз волосяної частини голови. Які розчини використовуються для дезинфекції?


варіанти відповідей

А-Пар - Аерозоль для дезінфекції приміщень, м’яких меблів, білизни, одягу.

Брек - Знищення головних вошей.

Бензилбензоат 20% та 25% - Знищення головних вошей.

4Локодин, лонцид - Знищення головних та лобкових вошей.

Неоцид - Знищення головних та лобкових вошей.

Ніттіфор- Знищення головних вошей.

Ортосан - Знищення головних вошей.

Пара-Плюс- Знищення головних вошей та гнид.

Перметринова мазь 4%- Знищення головних вошей.

Розчин карбофосу 0,15%- Знищення головних вошей та гнид. Готують із концентратів 30% та 50%. Препарат досить токсичний.

Борна мазь 5%- Можна застосувати у вагітних та дітей до 5 років. Для зняття гнид волосся додатково обробляють 30% теплим (27˚С) розчином оцту протягом 20 хвилин.

Емульсія дикрезилу 0,25% - Можна застосувати у вагітних та дітей до 5 років. Для зняття гнид волосся додатково обробляють 30% теплим (27˚С) розчином оцту протягом 20 хвилин.

Розчин метиацетофосу 0,5%

/

Запитання 10

До приймального відділення звернувся пацієнт зі скаргами на біль в епігастральній ділянці. Після огляду лікаря та надання першої медичної допомоги, пацієнт став почувати себе краще і від госпіталізації відмовився. Яку документацію треба оформити медсестрі на такого пацієнта?


варіанти відповідей

Журнал реєстрації хворих, які надходять до стаціонару, та відмов від госпіталізації (записують: №/№, дату та час госпіталізації, П.І.Б., дату та рік народження, місце проживання, контактні телефони, місце роботи, професію та посаду, ким направлений до стаціонару та з яким діагнозом, діагноз приймального відділення, назву лікувального відділення, куди госпіталізовано пацієнта, причину відмови від госпіталізації та статус хворого на момент обстеження) – форма 001/о

/

Запитання 11

Медична сестра приймального відділення заповнює документацію при прийманні пацієнта до стаціонару. Який документ заповнює медична сестра обов’язково, якщо пацієнта не госпіталізують через відсутність показань?


варіанти відповідей

форма 001/о


/

Запитання 12

Медична сестра приймального відділення заповнює документацію при прийомі пацієнта до стаціонару. Який документ заповнює медична сестра обов'язково, якщо у пацієнта виявлено педикульоз?


варіанти відповідей

кожен випадок педикульозу реєструється у журналі обліку інфекційних та паразитарних захворювань (форма 060/о).

Не пізніше 12 год. з моменту виявлення педикульозу заповнюють та направляють до районної СЕС та ДЕЗ станції телефонограми та екстрене повідомлення про випадок педикульозу (форма 058/о).

На титульному листку історії хвороби роблять позначку про захворювання на педикульоз – «Р».

З хворого знімають одяг, складають його в клейончастий мішок і відправляють до дезінфекційної камери.

Проводять боротьбу з вошивістю (див. вище заходи боротьби з педикульозу)

Після проведення обробки на історії хвороби роблять позначку “Обробка проведена”, дата і підпис.


.

Запитання 13

В приймальному відділенні медсестра оформила документацію на поступаючого пацієнта на стаціонарне лікування в терапевтичне відділення. Хто повинен визначити вид санітарної обробки хворого?


варіанти відповідей

лікар

.

Запитання 14

Вночі в приймальне відділення лікарні до чергової медсестри звернувся чоловік 63 років зі скаргами на болі в лівому плечовому суглобі, серцебиття. Медсестра не оглянула хворого і не викликала до нього лікаря, а порадила вранці звернутися до лікаря, пояснюючи свою поведінку браком часу. Як повинна була діяти медсестра?


варіанти відповідей

.

\

Запитання 15

В приймальне відділення надійшов хворий зі скаргами на біль в животі. Загальний стан хворого задовільний. Чи можна йому прийняти гігієнічну ванну?


варіанти відповідей

Можна після виключення гострого хірургічного захворювання

.

Запитання 16

В приймальне відділення доставлено хворого з підозрою на шлунково- кишкову кровотечу (3 години тому була блювота з вмістом типа «кавової гущі»). Почуває себе суб'єктивно задовільно, може пересуватися самостійно. Як транспортувати хворого у відділеня?


варіанти відповідей

на каталці

.

Запитання 17

У приймальне відділення поступив хворий з інтенсивними болями у ділянці серця. На знятій ЕКГ – ознаки інфаркту міокарду. Як транспортувати хворого у кардіологічне відділення?

 

 


варіанти відповідей

На каталці

\

Запитання 18

Пацієнта доставлено в приймальне відділення з дому без супроводу каретою швидкої допомоги, через 20 хв він помер. Що зобов'язана зробити медична сестра, окрім оформлення документів?

варіанти відповідей

повідомляє старшого чергового медичного працівника підрозділу швидкої медичної допомоги, труп доставляється цією ж Бригадою до моргу після отримання направлення для транспортування трупа до моргу районним/міським відділом Міністерства внутрішніх справ, на території якого констатовано смерть. Керівник Бригади передає у морг форму N 114/о.

.

Запитання 19

Санітарка приймального відділення після миття пацієнта в душовій сполоснула гумовий килимок теплою водою, промила губку з милом і здійснила вологе прибирання 59 санітарного пропускника. Чи правильні її дії? Відповідь обґрунтуйте

варіанти відповідей

.

\

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест