Прийоми обчислень. Відсоткові обчислення. Поняття про господарський облік. Види господарського обліку

Додано: 23 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 36 разів
12 запитань
Запитання 1

Вид економічної діяльності суб’єктів господарської діяльності по наданню послуг для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією

дозвілля або без нього - це

варіанти відповідей

Бар

Ресторанне господарство

Ресторан

Кафе

їдальня

Запитання 2

Загальнодоступне або яке обслуговує певний контингент споживачів, підприємство ресторанного господарства, що виробляє і реалізує страви у відповідності з різноманітним по дням тижня меню.

варіанти відповідей

Бар

Кафе

Їдальня

Ресторанне господарство

ресторан

Запитання 3

Підприємство ресторанного господарства з барною стійкою, що реалізує змішані, міцні алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, закуски, десерти, мучні кондитерські та булочні вироби, закупні товари у поєднанні з влаштуванням дозвілля споживачів - це

варіанти відповідей

Бар

Кафе

Ресторан

Їдальня

Закусочна

Запитання 4

Підприємство ресторанного господарства з широким асортиментом страв складного приготування, включаючи заказні та фірмові ; винно-горілчані, тютюнові та кондитерські вироби, з підвищеним рівнем обслуговування в поєднанні з організацією відпочинку.

варіанти відповідей

Бар

Ресторан

Кафе

Закусочна

Їдальня

Запитання 5

Комфортність, гармонічність і вибір послуг, різноманітний асортимент фірмових страв складного приготування; вино-горілчані, тютюнові і кондитерські вироби; високий рівень обслуговування в поєднанні з

організацією відпочинку.

варіанти відповідей

Ресторан класу “вищий”

Ресторан класу “перший"

Ресторан класу “люкс"

Запитання 6

тип закладу - це

варіанти відповідей

сукупність відмінних ознак закладу певного типу, яка характеризує сукупність надаваних споживачам зручностей, рівень та умови продажу їжі, призначеної для споживання на місці.

категорія закладів ресторанного господарства, об'єднаних за характерними ознаками асортименту кулінарної продукції, контингентом споживачів та формами організації їх обслуговування.

Запитання 7

клас закладу - це

варіанти відповідей

сукупність відмінних ознак закладу певного типу, яка характеризує сукупність надаваних споживачам зручностей, рівень та умови продажу їжі, призначеної для споживання на місці.

категорія закладів ресторанного господарства, об'єднаних за характерними ознаками асортименту кулінарної продукції, контингентом споживачів та формами організації їх обслуговування.

Запитання 8

Оперативно-технічний вид обліку

варіанти відповідей

Спостереження за окремими операціями з допомогою технічних засобів, використовується в щоденному, поточному керівництві

Інформація про основні засоби, доходи і кількість працівників з метою аналізу і

прогнозування

Суцільне, неперервне, документально-обгрунтоване відображення господарської діяльності підприємств і організацій на основі документів

Запитання 9

Бухгалтерський вид обліку

варіанти відповідей

Спостереження за окремими операціями з допомогою технічних засобів, використовується в щоденному, поточному керівництві

Інформація про основні засоби, доходи і кількість працівників з метою аналізу і

прогнозування

Суцільне, неперервне, документально-обгрунтоване відображення господарської діяльності підприємств і організацій на основі документів

Запитання 10

Статистичний вид обліку

варіанти відповідей

Спостереження за окремими операціями з допомогою технічних засобів, використовується в щоденному, поточному керівництві

Інформація про основні засоби, доходи і кількість працівників з метою аналізу і

прогнозування

Суцільне, неперервне, документально-обгрунтоване відображення господарської діяльності підприємств і організацій на основі документів

Запитання 11

Трудові вимірники використовують

варіанти відповідей

для отримання даних про господарські засоби та процеси в їх натуральному вираженні і забезпечують кількісне і якісне відображення облікових об'єктів в одиницях ваги, об'єму, площі, потужності тощо.

для визначення кількості витраченої праці в одиницях часу

(людино-дні, людино-години, людино-хвилини тощо).

для узагальненого відображення господарських засобів, джерел їх утворення, процесів і результатів в єдиній вартісній оцінці в грошових одиницях

Запитання 12

Натуральні вимірники використовують

варіанти відповідей

для отримання даних про господарські засоби та процеси в їх натуральному вираженні і забезпечують кількісне і якісне відображення облікових об'єктів в одиницях ваги, об'єму, площі, потужності тощо.

для визначення кількості витраченої праці в одиницях часу

(людино-дні, людино-години, людино-хвилини тощо).

для узагальненого відображення господарських засобів, джерел їх утворення, процесів і результатів в єдиній вартісній оцінці в грошових одиницях

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест