Про що розкаже індекс Е

Додано: 29 квітня 2022
Предмет: Економіка, 5 клас
Тест виконано: 174 рази
12 запитань
Запитання 1

Для простоти використання та безперешкодної ідентифікації харчових добавок у всьому світі запровадили індекс ...

варіанти відповідей

Q

N

Е

Х

Запитання 2

Спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псування продукту під час зберігання називають ...

варіанти відповідей

Енергетичні добавки

Дієтичні добавки

Харчові добавки

Приправи

Запитання 3

 Харчування, за якого задовольняється добова потреба організму в енергії, підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів називають ...

варіанти відповідей

Узгоджене

Допустиме

Зразкове

Збалансоване

Запитання 4

Всі харчові добавки є безпечними

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

Як харчові добавки впливають на людей?

варіанти відповідей

позитивно впливають

потенціюють онкопроцеси

сприяють появі алергічних реакцій

негативно впливають на обмін речовин

Запитання 6

Харчові добавки, які збільшують термін зберігання продуктів


варіанти відповідей

барвники

стабілізатори

консерванти

емульгатори

Запитання 7

Для чого потрібні харчові добавки? 

варіанти відповідей

Для лікування захворювань

Для обробки їжі

Для зберігання свіжості їжі

Для підсилення смаку

Для  попередження псування продуктів

 Для покращення вигляду

Запитання 8

Якими речовинами обробляють фрукти для зберігання зовнішнього вигляду?

варіанти відповідей

ароматизатори

ферменти

барвники

консерванти

Запитання 9

Синтетичні або натуральні речовини, які самостійно не вживаються у їжу, називаються ...

  

варіанти відповідей

стабілізатори

розчинники

нехарчові добавки

харчові добавки

Запитання 10

 Які речовини відновлюють кольори продуктів, що втрачаються у процесі приготування?

варіанти відповідей

стабілізатори

ароматизатори

консерванти

барвники

Запитання 11

Назвіть іншу назву вітаміну С.

варіанти відповідей

малинова кислота

лимонна кислота

аскорбінова кислота

яблучна кислота

Запитання 12

Запобігають псуванню жирів та уповільнюють процеси окиснення ... 

варіанти відповідей

підсилювачі смаку

ароматизатори

антиокисники

загусники

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест