Про яку скульптуру іде мова? Мистецтво європейського культурного регіону.

Додано: 4 жовтня 2022
Предмет: Мистецтво, 11 клас
Тест виконано: 230 разів
12 запитань
Запитання 1

 Світ так би й не дізнався про цей шедевр мистецтва, якби одного разу, а точніше 8 квітня 1820, грецький селянин Йоргос Кентротас не відкопав у своїй присадибній ділянці на о. Мілос кам'яний склеп.

варіанти відповідей

Ніка Мілоська

Венера Мілоська

Венера Самофракійська

Венера Капітолійська

Запитання 2

У грудні 2004 року в результаті опитування серед британських фахівців з мистецтва, ця робота скульптора Дюшана була визнана найвизначнішим твором XX століття, набравши 64% голосів та випередивши тим самим картину Пікассо «Авіньйонські дівиці».

варіанти відповідей

Мийка 

Озерце

Фонтан

 

Запитання 3

Сьогодні цей романтичний мистецький витвір можна побачити в експозиції Музею Родена (Le Musée Rodin) в Парижі. Для створення шедевру Родену позувала його улюблена жінка Камілла Клодель — відома французька скульпторка.

варіанти відповідей

Поцілунок

Вибачення

Побачення

Кохання

Запитання 4

Дивовижна своїми розмірами скульптура асоціюється у художниці Луїзи Буржуа з її матір'ю. «Це — ода моїй матері. Вона була моїм найкращим другом».

варіанти відповідей

Павук

Мама

Матуся

Бабуся

Запитання 5

Через об'ємні груди, округлі живіт й стегна деякі фахівці прийшли до висновку, що вона є символом Богині Матері або Матері-Землі, символізуючи родючість та материнство.

варіанти відповідей

Ніка Самофракійська

Викрадення Прозерпіни

Венера Мілоська

Віллендорфська Венера

Запитання 6

Цей мальований бюст з вапняку є чудовим скульптурним портретом дружини фараона-реформатора Ехнатона, який правив в Стародавньому Єгипті приблизно в 1351-1334 роках до нашої ери. Скульптура, що датується бл. 1350 до н. е.

варіанти відповідей

Бюст Ехнатони

Бюст Нефертіті

Бюст Венери

Бюст Ніки

Запитання 7

Це одна з найвідоміших визначних пам'яток міста Брюсселя і його справжній символ, з якою пов'язаний ряд цікавих міських традицій. Точна дата та обставини виникнення статуї невідомі.

варіанти відповідей

Малятко, що пісяє

Хлопчик, що пісяє

Юнак, що пісяє

Чоловік, що пісяє

Запитання 8

Бронзова скульптура, датована V століттям до н. е., що зображає легенду, згідно з якою вовчиця власним молоком вигодувала двох братів — Ромула і Рема, легендарних засновників великого міста та всієї імперії — Риму.

варіанти відповідей

Римська вовчиця

Англійська вовчиця

Мюнхенська вовчиця

Капітолійська вовчиця

Запитання 9

Це одна з небагатьох збережених грецьких скульптур, яка є грецьким оригіналом, а не пізнішою римською копією. Вона стояла на стрімкій скелі над морем, а її п'єдестал зображував ніс бойового корабля.

варіанти відповідей

Венера Самофракійська

Ніка Капітолійська

Ніка Самофракійська

Ніфертіті Самофракійська

Запитання 10

Мікеланджело було всього 26 років, коли він отримав замовлення створити цей образ. Та попри молодий вік митця, робота була виконана майстерно.

варіанти відповідей

Голіаф

Давид

Геракл

Авгій

Запитання 11

Скульптурні композиції на цю тему є практично в усіх європейських містах. Сюжет надихав багатьох відомих художників: Рафаеля, Тіціана, Рембрандта, К. Лоррена, Я. Тінторетто, П. Веронезе, Дж. Б. Тьєполо, А. Ватто, Ф. Буше, В. Сєрова, Г. Моро та інших.

варіанти відповідей

Викрадення Венери

Викрадення Прозерпіни

Викрадення Європи

Викрадення Ніки

Запитання 12

Художнику Джованні Берніні було всього 23 роки, коли він створив цю мармурову скульптуру, але вона по цей час вважається одним з його найвидатніших творів. Берніні вирізав скульптуру з каррарського мармуру, змусивши виглядати камінь немов гнучка шкіра. «Я переміг мармур і зробив його пластичним, як віск ...» — писав Джованні Лоренцо Берніні.

варіанти відповідей

Вбивство Прозерпіни

Уславлення Прозерпіни

Викрадення Європи

Викрадення Прозерпіни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест