Проєкт "Кулінарія"

Додано: 23 березня 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 321 раз
14 запитань
Запитання 1

Кулінарія – це:

варіанти відповідей

приготування солодощів;

приготування їжі;

виробництво напівфабрикатів;

приготування оригінальних страв.

Запитання 2

Кондитерські вироби – це:

варіанти відповідей

холодні закуски;

печиво, торти;

напівфабрикати;

солодощі.

Запитання 3

Кулінарні вироби – це:

варіанти відповідей

холодні закуски

гарячі страви;

напівфабрикати;

харчові продукти або поєднання продуктів, що доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігрівання, порціонування, оформлення)

Запитання 4

Страва – це:

варіанти відповідей

поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності

такий продукт, що пройшов часткову або повну механічну, теплову, хімічну обробку

поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціонові, оформлені, і готові для споживання

продукти, призначені для подальшої обробки.

Запитання 5

Для кенді-бару використовуються:

варіанти відповідей

Гарячі бутерброди;

Кондитерські вироби;

Холодні закуски;

Традиційні страви національної кухні

Запитання 6

Маленька кругла або овальна випічка (переважно солодка), до складу якої входять різноманітні фрукти або начинки – це:

варіанти відповідей

макаруни

кейк-попс

маренга

мафіни

Запитання 7

Бісквіт у шоколаді на палочці – це:

варіанти відповідей

макаруни

кейк-попс

маренга

маршмелоу

Запитання 8

Цукерковий або солодкий стіл – це:

варіанти відповідей

маренга

макаруни

кенді-бар

кейк-попс

Запитання 9

З яких стадій складається технологічний процес виробництва кулінарної продукції:

варіанти відповідей

заготівля (приймання) і зберігання сировини

механічна обробка сировини і виготовлення напівфабрикатів

теплова обробка

оформлення страв

реалізація готової продукції

усі відповіді правильні

Запитання 10

Страви подають у такій послідовності:

варіанти відповідей

холодні закуски, гарячі страви, «солодкий стіл»

борщ, салат, компот, каша, булка

гарячі страви, холодні страви, кава

холодні, гарячі, холодні, солодкі страви

Запитання 11

Тарілки повинні стояти від краю стола на відстані:

варіанти відповідей

2 см.

5 см

10 см

20 см

Запитання 12

Десертну ложку кладуть:

варіанти відповідей

ліворуч від тарілки

на тарілку

праворуч від ножа опуклістю вниз

праворуч від ножа опуклістю вверх

Запитання 13

Скатертина повинна звисати зі столу на:

варіанти відповідей

10-20 см

20-35 см

40-45см

50 см

Запитання 14

Температура подачі холодних солодких страв:

варіанти відповідей

7-14

12-15

10-13

16-20

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест