Професійно теоретична підготовка для проведення ДКА з професії "Кухар. Кондитер"

Додано: 17 червня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 236 разів
20 запитань
Запитання 1

11. Пластування - це

варіанти відповідей

відокремлення м'яса від кісток

нарізання на порції

розділення риби по хребту на два філе

Запитання 2

2. Соус - це

варіанти відповідей

основна страва

додатковий компонент страви

основний компонент страви

Запитання 3

3. Борщ Полтавський подається з:

варіанти відповідей

галушками

пампушками

сосиськами

Запитання 4

4. Біфштекс - це напівфабрикат

варіанти відповідей

дрібно шматковий

порційний

великошматковий

Запитання 5

5. Пряженя відрізняється від омлетів:

варіанти відповідей

вмістом молока

вмістом борошна і сметани

подачею

Запитання 6

6. Каша якої консистенції готується для подальшого приготування виробів з каш?

варіанти відповідей

в'язка

розсипчаста

рідка

Запитання 7

7. Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

борошно, вода, сіль

борошно, цукор, молоко

дріжджі, борошно, молоко, сіль, цукор

Запитання 8

8. До ракоподібних належать:

варіанти відповідей

омари, кальмари

краби, креветки

мідії, устріци

Запитання 9

9. Скільки потрібно води для варіння м'яса великим шматком на 1 кг

варіанти відповідей

1-1,5 л

2-3 л

1,5-2 л

Запитання 10

10. Назвіть найпоширену українську солодку страву

варіанти відповідей

узвар

компот

кисель

Запитання 11

11. Страви з сиру бувають:

варіанти відповідей

відварні, смажені

припущені, запечені

запечені, смажені

Запитання 12

12. Із скількох єтапів складається приготування дріжджового тіста опарним способом?

варіанти відповідей

1

2

3

Запитання 13

13. Візига - це....

варіанти відповідей

кістки

черевце

хрящ

Запитання 14

14. Які продукти під час теплової обробки ущільнюються?

варіанти відповідей

яйця

овочі

крупи

Запитання 15

15. Яка тривалість варіння кісткового бульйону(з яловичих кісток) ?

варіанти відповідей

1-2 год

5-6 год

3-4 год

Запитання 16

16. Тюфтельки рибні формують у вигляді:

варіанти відповідей

кульок

кружальця

з загостреним кінцем

Запитання 17

17. До складних форм нарізання овочів відносять:

варіанти відповідей

кубики

бочечки

соломка

Запитання 18

18. Чим відрізняється ромштекс від антрекоту?

варіанти відповідей

формою

паніровкою

способом теплової обробки

Запитання 19

19. Основною сировиною приготування пісочного тіста є:

варіанти відповідей

сметана, цукор

жир, цукор

молоко

Запитання 20

20. До тушкованих м'ясних страв відносять:

варіанти відповідей

шашлик

биточки

гуляш

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест