Профілактика йододефіциту і діабету Перша допомога у разі харчових отруєнь

Додано: 17 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 742 рази
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть всі наслідки нестачі йоду в організмі.

варіанти відповідей

Відчуття постійної втоми, слабкість, депресія 

 Збільшення щитовидної залози (зоб)

 Затримка інтелектуального розвитку у дітей

 Погіршення пам’яті, слуху

  Втрата зору

Захворювання легенів

Запитання 2

За все життя людина споживає близько ... .

варіанти відповідей

10-20 г йоду - приблизно одну столову ложку

 30–50 г йоду

 5-6 г йоду — приблизно одну чайну ложку

   

Запитання 3

Найпростішою профілактикою дефіциту йоду в організмі є 

варіанти відповідей

споживання цукру

споживання йодованої солі

   споживання води

Запитання 4

Оберіть продукти, що містять Йод.

варіанти відповідей

морська риба

 капуста білокачанна

 морська капуста

   огірки

 креветки

  хліб

  кальмари

 мідії

Запитання 5

Які ГОЛОВНІ причини цукрового діабету?


варіанти відповідей

незбалансоване харчування

 малорухливий спосіб життя

 ожиріння

 генетика

  безсоння

 недоїдання

Запитання 6

Принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

Помірність, різноманітність, калорійність, збалансованість 

  Помірність, різноманітність, збалансованість.

Помірність, різноманітність, калорійність, енергетичність, збалансованість.

Запитання 7

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

  куплені на стихійних ринках

отруйні гриби та ягоди

  які неправильно зберігали чи обробляли

  з пошкодженою упаковкою

 консерви зі здутими кришками.

Запитання 8

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

 маркування

 інформація про склад продукту

  термін зберігання

  маса продукту

Запитання 9

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування

варіанти відповідей

назва продукту

 адреса виробника

  країна-виробник

  дата виготовлення

Запитання 10

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту

варіанти відповідей

в грамах

  в кілограмах

 в калоріях

Запитання 11

Які поживні речовини містять у собі продукти харчування?

варіанти відповідей

білки, жири, вуглеводи й мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

  білки, жири, вуглеводи, вітаміни

 білки, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

Запитання 12

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

  Випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

  Лягти спати

  Сподіватися, що саме минеться

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест