Профілактика йододефіциту та діабету

Додано: 4 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 99 разів
10 запитань
Запитання 1

Вкажіть, які фактори знижують імунітет людини


варіанти відповідей

шкідливі звички і стреси

неправильне харчування

будь-яка хвороба

всі відповіді правильні

Запитання 2

Щоб запо­бігти проблемам, пов'язаним із йододефіцитом, треба вживати більше:

варіанти відповідей

м'яса

морепродуктів 

молочних продуктів

овочів та фруктів

Запитання 3

Головною причиною цукрового діабету є:

варіанти відповідей

недотримання режиму дня

незбалансоване харчування

малорухливий спосіб життя

ожиріння

поганий сон

часті респіраторні хвороби

Запитання 4

Здоров’я – це 

варіанти відповідей

Відсутність хвороб

стан повного фізичного, соціального, психологічного та духовного благополуччя

добра фізична форма

немає правильної відповіді

Запитання 5

Фактори, вплив яких може погіршити здоров’я

варіанти відповідей

Вживання солоної, солодкої, жирної їжі

Погані стосунки з батьками

Загартовування

Малорухливий спосіб життя 

Запитання 6

Познач чинники, що впливають на харчові звички.

варіанти відповідей

Смак

Потреби

Стан здоров'я

Традиції

Стан довкілля

Всі відповіді правильні

Запитання 7

Про який хімічний елемент йдеться: його дефіцит може призвести до захворювання щитоподібної залози; людина швидко втомлюється?

варіанти відповідей

Залізо

Кальцій

Йод

Калій

Запитання 8

Дефіцит йоду в організмі може призвести до багатьох розладів:

варіанти відповідей

втрати слуху

втрати зору

виникнення зобу (захворювання щитовидної залози) 

порушення обміну речовин

захворювання легень

затримки фізичного і розумового розвитку

Запитання 9

Правила здорового харчування включають:

варіанти відповідей

їсти, коли заманеться, в будь-якій кількості

їсти їжу, насичену поживними речовинами

заборону десертів

відмову від вживання дуже жирної їжі

овочі

фрукти

Запитання 10

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу"

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Виконати всі перелічені пункти.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест