Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні і сучасні системи харчування. Профілактика захворювань незбалансованого харчування. Харчові добавки.

Додано: 27 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
17 запитань
Запитання 1

Організм нормально розвивається, функціонує і росте завдяки ... раціону

варіанти відповідей

незбалансованому

помірному

збалансованому

солодкому

різноманітному

Запитання 2

Харчування, за якого задовольняється добова потреба організму в енергії, підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамів називають ...

варіанти відповідей

Зразкове

Залансоване

Допустиме

Узгоджене

Запитання 3

 Відмова від калорійних страв є причиною ...

варіанти відповідей

 Діабету

Коронавірусної хвороби

Ожиріння

Анорексії

Запитання 4

Спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псування продукту під час зберігання називають...

варіанти відповідей

Дієтичні добавки

Приправи

Харчові добавки

Енергетичні добавки

Запитання 5

Для простоти використання та безперешкодної ідентифікації харчових добавок у всьому світі запровадили індекс (або позначку)...


варіанти відповідей

Х

N

Е

Q

Запитання 6

Харчування переважно бутербродами, надмірне вживання жирної, смаженої, копченої їжі може стати причиною ...

варіанти відповідей

Анорексії

Інфекційних хвороб

Хвороб органів травлення

Простудних захворювань

Запитання 7

Що означає в перекладі з грецької слово "дієта"?

варіанти відповідей

Смачна кухня

Склад їжі і режим харчування.

Калорійність страви

Виснажливе харчування

Запитання 8

Дієта розрахована на...

варіанти відповідей

Людей похилого віку

На людей з хронічними захворюваннями

На конкретну людину.

Запитання 9

Харчові добавки - це хімічні речовини що додаються до...

варіанти відповідей

 упаковки, щоб вона була міцнішою

для продовження придатності упаковки

харчових продуктів

Запитання 10

Харчові добавки застосовують для...

варіанти відповідей

Для зберігання свіжості

Змінення смаку їжі

Всі відповіді вірні

Для покращення якісного складу їжі

Контролю ваги тіла

Запитання 11

Для підлітка,який раціонально харчується- харчові добавки потрібні?

варіанти відповідей

 Так

Залежно від віку

Ні

 Усі відповіді вірні

Запитання 12

В системі харчування якої національності присутні наступні страви: манти, катлама, плов, кебаб?

варіанти відповідей

українська

кримськотатарська

кавказька

східна


італійська

азійська

італійська

Запитання 13

Що може бути наслідком відмови від вживання м'яса?

варіанти відповідей

сонливість

загострення хронічних хвороб

порушення обміну речовин

головний біль

зниження гемоглобіну

випадіння волосся

Запитання 14

Кондитерські вроби, шоколад, варення, солодкі фруктові напої - це:

варіанти відповідей

швидкі вуглеводи

повільні вуглеводи

білки

жири

Запитання 15

Серед запропонованих тверджень позначте міфи про дієти:

варіанти відповідей

щоб схуднути слід їсти 2 рази на день

щоб схуднути слід їсти 5-6 разів на день

щоб схуднути не варто вживати продукти, що містять вуглеводи

щоб схуднути не слід вечеряти

вечеряти слід легкими стравами за 2-3 години до сну

щоб схуднути, слід обмежити вживання страв, що містять швидкі вуглеводи

Запитання 16

Нестача жирів у харчуванні призводить до:

варіанти відповідей

зниження цукру в крові

 поганого засвоєння вітамінів А і Е

переїдання під час основного прийому їжі

дисбалансу розвитку статевих гормонів

Запитання 17

Надмірне вживання солі, продуктів тваринного походження призводить до..

варіанти відповідей

діабету

серцево-судинних захворювань

ожиріння

анорексії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест